Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pe ELCEN pentru lipsa căldurii în sectoarele 2 şi 3

C.B.
Miscellanea /

Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pe ELCEN pentru lipsa căldurii în sectoarele 2 şi 3

ELCEN susţine că Primăria Capitalei încearcă să arunce vina pe ELCEN pentru lipsa căldurii în sectoarele 2 şi 3 şi că Termoenergetica a avut o avarie majoră vineri seară la ora 22:40, astfel că nu creşterea tranzitorie a temperaturii se află la originea situaţiei create. Societatea o acuză pe Gabriela Firea că omite în mod intenţionat să spună că sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense.

"Termoenergetica a avut o avarie majoră, vineri seară la ora 22:40. În cursul nopţii, au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii ELCEN şi TERMOENERGETICA pentru a susţine sistemul de termoficare. În primul rând, este foarte important ca opinia publică să beneficieze de informaţii corecte, reale, şi, mai ales, scoase din sfera oricăror atacuri de natura politică lansate de primarul Municipiului Bucureşti pentru a specula anumite momente politice şi pentru a deturna, în mod repetat, atenţia de la situaţia gravă în care se află sistemul de termoficare din Bucureşti din pricina dezinteresului şi incompetenţei Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică", transmite ELCEN.

De asemenea, societatea precizează că în urma unei avarii produse vineri seară la ora 22:40 pe reţeaua de termoficare aparţinând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE Bucureşti Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariţia unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2, iar din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt şi au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situaţie de avarie.

"Parametrii agentului termic livrat din CTE Bucureşti Sud înaintea apariţiei avariei pe reţeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menţinut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonică, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar. La ora 08:45, în coordonare cu Termoenergetica, în contextul manevrelor tehnice efectuate, a avut loc o creştere tranzitorie de temperatură. Menţionăm că nu au fost variaţii majore de presiune care ar fi putut genera avarii pe reţea". relatează ELCEN.

Concluzia societăţii este că locuitorii din sectoarele 2 şi 3 nu au apă caldă şi căldură din cauza avariilor de pe reţeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB şi nu a unei creşteri tranzitorii de temperatură, aşa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spaţiul public.

"În ciuda afirmaţiilor tendenţioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea şi a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situaţia dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajaţii ELCEN, în colaborare cu angajaţii Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopţii şi în cursul zilei de astăzi, pentru ca situaţia să nu scape de sub control. Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenţionat, este faptul că sistemul de termoficare din Bucureşti aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriaşe pentru a menţine sistemul pe linia de plutire în situaţia dezastruoasă în care a ajuns", conchide ELCEN, argumentând că "reţelele de conducte au nevoie de reparaţii urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acţiuni de imagine, târguri, festivaluri şi iepuraşi, ignorând cu bună ştiinţă problemele structurale".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. AM LUCRAT SI EU , TIMP DE 31 DE ANI , LA FOSTUL : GIGC-RADET , DIN CARE , LA RETEAUA PRINCIPALA SUBTERANA DE TIP SOVIETIC , TIMP DE 18 ANI !!! ASA CA POT SA SPUN IN MOD SIGUR : ELCEN , A AVUT SI ARE DREPTATE , IN PROPORTIE DE 1 000 % !!! SI ASTA , IN TOT CE ZICE DESPRE RADET !!! IN RADET , A FOST MEREU , O SITUATIE VENINOASA , CU ANGAJATII IMPARTITI , INTRE CEI CARE CU DISPERARE , INCERCAU SA FACA CEVA PENTRU BINELE SI SUPRAVIETUIREA SOCIETATII , SI '''''' CEILALTI '''''', ADUSI PE PILE , NEAMURI , S-AU POLITIC CARE TAIAU MEREU , FRUNZA LA CAINI , CUM SE SPUNE !!! PLIMBATORI DE HARTII , SI CHIULAI , CARE , CAND SE PLICTISEAU , RUPEAU USILE , SI NU-I MAI VEDEA NIMENI , PANA A DOUA ZI !!! SI TOT ASA , SI TOT ASA !!! DACA INDRAZNEAI SA LE REPROSEZI CEVA , TE AMENINTAU , CA TE VOR DA AFARA : BA !!! TU STII CINE E TATA ??? REVENIND LA SITUATIA FOSTULUI RADET : FIREA ARE TOT INTERESUL SA TACA DIN GURA , CACI VREA UN AL DOILEA MANDAT , LA PRIMARIE !!! ASTFEL O SA INGROAPE COMPLET SI DEFINITIV TERMOENERGETICA ASTA , CUM SE NUMESTE EA ACUM !!! N-A PLATIT SUBVENTIA LA CALDURA PENTRU POPULATIA BUCURESTIULUI , CATRE ELCEN , DIN APRILIE 2019 !!! SATFEL , S-A ADUNAT UN MUNTE DE BANI , CARE E DE PLATA !!! DOAR POPULATIA I-SI PLATESTE CONSTIINCIOS , PARTEA EI DIN PRETUL ENERGIEI TERMICE !!! DACA CASTIGA PRIMARIA , O SA SE DUBLEZE COSTURILE CU CALDURA , LA BLOCURI !!! O SA ZICA CA PRIMARIA NU MAI POATE SUPORTA PRETURI SUBVENTIONATE , PENTRU POPULATIE !!! DACA PIERDE PRIMARIA , O SA LASE BUCURESTIUL DE NEIMAGINAT , SI PLIN DE DATORII !!! CU FEMEIA ASTA , NU E BINE IN NICI UN FEL !!! ERA MAI BINE , DACA NU S-AR FI NASCUT !!! SE CUNOASTE , SCOALA LUI DRAGNEA !!!

    1. Titlul tendentios omite primele trei cuvinte din text - ELCEN sustine ca ....- . Smecherie gazetareasca pentru transformarea opiniei unei parti inplicate in adevar indiscutabil . Nu ma mira ,nu e prima oara .1

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro