PRIMĂRIA CAPITALEI:''Solicitarea Metrorex privind suspendarea circulaţiei pe linia de tramvai 41 poate fi onorată în octombrie''

G.U.
Miscellanea / 01 septembrie 2020

''Solicitarea Metrorex privind suspendarea circulaţiei pe linia de tramvai 41 poate fi onorată în octombrie''

Primăria Capitalei anunţă că solicitarea Metrorex privind suspendarea timp de 10 zile a circulaţiei tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări de suprafaţă la magistrala de metrou M5, poate fi onorată în luna octombrie, informează Agerpres.

Precizările vin după ce Ministerul Transporturilor a transmis un comunicat cu privire la situaţia actuală a magistralei M5 de metrou, conform căruia Societatea de Transport Bucureşti ar amâna suspendarea liniei de tramvai 41 în vederea executării unor lucrări de suprafaţă la pasajul de acces în zona staţiei Drumul Taberei.

"Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei. Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minim 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică", se arată într-un comunicat al PMB.

Primăria a adăugat că STB SA nu poate fi învinuită pentru întârzierea lucrărilor la metrou, iar "încercarea de a pasa vina pentru nefinalizarea acestora" de către Metrorex "ascunde propria incompetenţă".

"Primăria Capitalei respinge ferm afirmaţiile lansate în spaţiul public de Ministerul Transporturilor, care acuză pe nedrept STB că blochează finalizarea lucrărilor la magistrala Drumul Taberei - Eroilor. Contrar celor prezentate de Ministerul Transporturilor, Societatea are toată deschiderea pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, finalizarea acestora fiind în beneficiul tuturor cetăţenilor. (...) Mai mult, din informaţiile comunicate de Metrorex reiese foarte clar că metroul poate fi pus în funcţiune pe noua magistrală şi fără a întrerupe circulaţia tramvaielor pe linia 41", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Metrorex nu a dat curs solicitării PMB de a sincroniza lucrările ce afectează circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a reduce disconfortul celor care folosesc acest mijloc de transport.

"În anul 2019, linia de tramvai 41 a fost suspendată pe o perioadă de două luni, timp în care Primăria Capitalei a derulat lucrări de construire a Pasajului Ciurel peste Şos. Virtuţii şi de reabilitare a Pasajului Grant. La acea dată, au fost trimise solicitări către reprezentanţii Metrorex pentru a executa lucrările de suprafaţă de la magistrala M5, în zona Drumul Taberei, în intervalul respectiv. Metrorex nu a dat curs acelei solicitări la momentul respectiv. Reiterăm faptul că interesul STB SA nu este acela de a bloca proiectele menite să vină în ajutorul cetăţenilor şi Societatea consideră că prin eforturi conjugate pot fi găsite soluţii fiabile pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură", mai precizează sursa citată.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat marţi că lucrările pentru finalizarea magistralei de metrou M5 merg înainte, cu sau fără sprijinul primarului general al Capitalei, iar darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de cei implicaţi. Într-un comunicat al ministerului de resort, se arată că antreprenorii Asocierii care lucrează la M5 au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijin Primăriei Municipiului Bucureşti, în speţă Societăţii de Transport Bucureşti (STB), pentru finalizarea lucrărilor pasajului pietonal de la staţia Parc Drumul Taberei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

21 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0148
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5251
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5099
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.5144

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro