Primăria Capitalei va închieia un parteneriat cu univeristăţile din Capitală

F.D.
Miscellanea / 31 octombrie 2022

Primăria Capitalei va închieia un parteneriat cu univeristăţile din Capitală

Primăria Capitalei urmează să încheie un acord de parteneriat cu universităţile bucureştene, arată un proiect adoptat în şedinţa de luni de consilierii municipali, potrivit Agerpres.

Obiectivele acordului sunt dezvoltarea activităţii de cercetare - dezvoltare, prin realizarea unor studii în parteneriat cu PMB; promovarea unor programe de formare şi orientare în carieră prin care studenţii să poată efectua stagii de pregătire şi practică în cadrul Primăriei şi al instituţiilor/serviciilor publice de interes local; prestarea de servicii de consultanţă de către instituţiile de învăţământ superior în domenii de interes pentru municipalitate; sprijinirea reciprocă în proiectele cultural - educative, ştiinţifice; participarea în parteneriat la implementarea unor proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Universităţile ar putea dezvolta cursuri de specializare pentru angajaţii PMB şi ai instituţiilor/serviciilor publice de interes local, în funcţie de nevoile acestora. De asemenea, acordul prevede dezvoltarea de "incubatoare de afaceri" în parteneriat cu PMB, pentru a atrage tineri antreprenori în Capitală. Totodată, universităţile ar putea asigura consultanţă instituţională pentru problemele de dezvoltare a Bucureştiului.

Acordul va intra în vigoare la data semnării şi va produce efecte până la data de 30 septembrie 2027, cu posibilitatea prelungirii, prin act adiţional, cu acordul părţilor.

Proiectul este motivat în raportul de specialitate prin "nevoia de comunicare şi cooperare între mediul universitar şi cel al administraţiei publice locale", precum şi prin "necesitatea promovării şi desfăşurării de manifestări culturale, educaţionale şi ştiinţifice, în scopul satisfacerii interesului public local".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro