Primăria Galaţi mai cumpără 10 tramvaie nepoluante

ANA FELEA
Miscellanea / 18 mai

Primăria Galaţi mai cumpără 10 tramvaie nepoluante

Primăria municipiului Galaţi continuă achiziţia mijloacelor de transport în comun nepoluante astfel că în ultimii ani a reusit să aducă în oraş peste 100 de astfel de autobuze, tramvaie şi troleibuze. Recent,

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a lansat în licitaţie contractul de achiziţie a 10 tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri. Valoarea totală estimată a contractului de achiziţie publică este de 98.454.000 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri câştigate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ofertele sunt aşteptate până pe 26 iunie 2023, iar termenul de livrare este de 22 de luni de la semnarea contractului. 

"Întotdeauna am susţinut numai achiziţia de mijloace noi şi nepoluante, pentru un transport public modern şi prietenos cu mediul. Am adus la Galaţi până acum peste 100 de astfel de mijloace de transport şi ne dorim înnoirea pe viitor a întregului parc auto," spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. 

Acest contract face obiectul proiectului "Achiziţia a 10 tramvaie de 18 metri şi două microbuze nepoluante", cu finanţare europeană prin PNRR, câştigat de Primăria municipiului Galaţi în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, proiect cu o valoare totală de 100.915.350 lei fără TVA.

În context, menţionăm că Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat în ultimii ani 105 mijloace de transport noi şi nepoluante - 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid, primele astfel de mijloace din istoria oraşului, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani. 

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine a văzut tramvai poluant?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb