Primăria Galaţi mai cumpără zece tramvaie noi cu fonduri europene

ANA FELEA
Miscellanea / 1 noiembrie 2021

Primăria Galaţi mai cumpără zece tramvaie noi cu fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi continuă să înnoiască parcul auto şi anunţă depunerea unei noi cereri de finanţare, în vederea accesării fondurilor europene pentru achiziţionarea mijloacelor de transport public în comun. Este vorba despre alte zece tramvaie, a căror valoare totală se ridică la 80 de milioane de lei.

"Primăria municipiului Galaţi a mai depus, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, o cerere de finanţare europeană pentru achiziţia a zece tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei, iar procedura de licitaţie este în derulare", se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Investiţia vine în continuarea celei făcute cu câteva luni în urmă, când Primăria Municipiului Galaţi a achiziţionat tot cu fonduri europene alte opt tramvaie, în valoare totală de peste 44 milioane de lei. De altfel, primele patru tramvaie, din seria celor opt achiziţionate cu fonduri europene de către municipalitate, au intrat astăzi, 1 noiembrie, în circulaţie.

"Pentru prima dată în ultimii 40 de ani gălăţenii circulă cu tramvaie noi. Deocamdată vorbim de patru tramvaie din lotul celor opt cumpărate cu fonduri europene. Sunt tramvaie noi, cu toate dotările moderne, astfel încât gălăţenii să se bucure de cele mai bune condiţii de călătorie, de un transport civilizat şi prietenos mediul, după ce am reuşit anul acesta să punem în circulaţie şi primele autobuze hibrid", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cele opt tramvaie moderne sunt produse de către societatea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., după ce municipalitatea a obţinut fonduri europene în acest scop, iar valoarea contractului de achiziţie este de 44.680.000 de lei, fără TVA. Până acum au ajuns la Galaţi cinci tramvaie din lotul celor opt, restul urmând să sosească până la sfârşitul acestui an.

Noile tramvaie, model "Autentic", au fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut şi grad înalt de fiabilitate. În plus, dispun de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere. De asemenea, mijloacele de transport sunt prevăzute cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Lungimea tramvaielor este de 19 de metri, iar lăţimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro