Primăria Municipiului Timişoara anunţă că a mai câştigat 12 milioane de euro fonduri europene, pentru cumpărarea de troleibuze

S.B.
Miscellanea / 2 decembrie 2022

Primăria Municipiului Timişoara anunţă că a mai câştigat 12 milioane de euro fonduri europene, pentru cumpărarea de troleibuze

Primăria Municipiului Timişoara a câştigat proiectul "Achiziţia de mijloace de transport mai puţin poluante (troleibuze) necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Timişoara", prin fonduri PNRR, informează news.ro.

Este vorba de peste 80 de milioane de lei din care Municipalitatea va cumpăra 25 de troleibuze şi Ministerul Dezvoltării va contracta în sistem centralizat amenajarea a 49 de staţii de încărcare vehicule electrice pentru Timişoara, precizează instituţia într-un comunicat.

"Într-o săptămână am reuşit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timişoara cu unele moderne şi nepoluante. Cu proiectele deja în derulare şi cele două câştigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timişoara, în total de 150 vehicule. Toate electrice. Nu ne oprim aici. Cu bani europeni şi multă implicare creştem calitatea vieţii a timişorenilor", a spus primarul Dominic Fritz.

Datorită acestor finanţări europene, Primăria Timişoara reuşeşte să modernizeze întreaga flotă de transport public a oraşului - adică, 150 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, precizează comunicatul.

Astfel, sunt deja în derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya şi 44 de autobuze electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se finalizează în 2024.

Şi în faza de contractare, 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne şi 33 troleibuze cu motor electric, care până în 2026 cel târziu,trebuie să fie în circulaţie, mai arată Primăria Timişoara.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro