Primăria schimbă iluminatul clasic cu cel cu LED pe principalele artere ale Galaţiului

ANA FELEA
Miscellanea / 24 iulie 2021

Primăria schimbă iluminatul clasic cu cel cu LED pe principalele artere ale Galaţiului

Centrul municipiului Galaţi, dar şi principalele artere ale oraşului vor avea iluminat cu LED. Decizia a fost luată de reprezentanţii Primăriei care îşi propun astfel o reducere cu până la 70% a consumului de energie.

"Primăria municipiului Galaţi informează că aparate de iluminat stradal echipate cu surse LED, care vor reduce consumul de energie cu 70%, vor fi montate pe artere principale ale6 oraşului, după ce a fost semnat un contract de finanţare în acest scop cu Administraţia Fondului pentru Mediu", informează, printr-un comunicat de presă, Primăria Galaţi.

De iluminat modern vor beneficia Bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă şi Bulevardul G. Coşbuc), strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor (între str. Brăilei şi Bulevardul Galaţi). Aici vor fi montate nu mai puţin de 524 de aparate tip LED.

"Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate. Principalele categorii de lucrări de intervenţie vor viza achiziţia de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente şi montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi şi consolele existente, cât şi montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipaţi cu aparate de iluminat", au explicat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuţia de la bugetul local. Contractul de achiziţie pentru realizarea acestui obiectiv va fi lansat în licitaţie publică în perioada următoare.

Proiectul "Modernizare sistem iluminat public pe Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei între inelul de rocadă (inclusiv inelul de rocadă) şi Bulevardul George Coşbuc, Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor între strada Brăilei şi Bulevardul Galaţi" este finanţat prin Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb