Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Giurgiu vor construi un aeroport în zona de sud a Capitalei

T.B.
Miscellanea / 21 septembrie

Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Giurgiu vor construi un aeroport în zona de sud a Capitalei

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au transmis că edilul Daniel Băluţă şi cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu vor semna, în câteva zile, primele documente pentru construirea unui aeroport în zona de sud a Capitalei, relatează news.ro.

Aeroportul va fi unul internaţional şi mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Braşov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare.

"Cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului este cel privind construcţia unui aeroport internaţional, pe care comunitatea noastră îl va realiza împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu. Asocierea dintre cele două instituţii va căpăta, în cursul săptămânii viitoare, şi forma documentelor legale, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnăm inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate", a declarat Daniel Băluţă, potrivit comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 4.

Aeroportul care urmează să fie construit în sudul Bucureştiului va fi unul internaţional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Braşov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare.

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât şi cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condiţiile în care, pe ambele direcţii, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment.

"Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni. Ce este însă foarte important este faptul că aceasta va fi o investiţie publică, a statului român, şi va rămâne în proprietatea statului român", a mai precizat Băluţă.

Edilul Sectorului 4 a mai explicat că îşi doreşte să fie create mai multe locuri de muncă în comunitate.

"Este o certitudine pentru noi toţi cei care trăim în Sud, că viaţa noastră trebuie să crească din punct de vedere calitativ şi să facem tot ce ne stă în putinţă să atragem cât mai multe investiţii, pentru că aici, din păcate, nu s-a investit. Visul pe care îl am este acela de a crea mult mai multe locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitatea noastră şi nu numai. Bucureştiul merită un astfel de tip de dezvoltare, pentru că în noua anvelopă nu mai încape şi trebuie o investiţie de calitate în acest sens. Aici vorbim cel puţin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popeşti Leordeni sau Jilava, pentru că este singura cale prin care să putem obţine o capitală de nivel occidental. Şi sunt convins că în următorii 10 ani, prin proiectele pe care le dezvoltăm, prin extinderea magistralei M2 de metrou, prin magistrala M4 - Gara de Nord - Gara Progresul, pe care, în scurt timp, o vom scoate la licitaţie şi prin investiţiile care se derulează în judeţul Giurgiu şi în judeţul Ilfov, aceste proiecte vor fi atinse. Este un moment al faptelor şi mai puţin al vorbelor. De aceea veţi vedea în următoarele săptămâni că toate demersurile legale vor începe şi se vor derula rapid şi transparent", a completat Daniel Băluţă, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. va mai plangeti de descentralizare, uite cum face un sector de oras o constructie strategica si de importanta nationala, de care nici primarul general nu stie

    babylonBuch arest! 

    Bravo !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb