Primăria Sectorului 6 începe distribuirea QR codurilor către şoferii care deţin locuri de parcare

F.D.
Miscellanea / 20 iunie 2022

Primăria Sectorului 6 începe distribuirea QR codurilor către şoferii care deţin locuri de parcare

Primăria Sectorului 6 a început, astăzi distribuirea QR codurilor către şoferii care deţin locuri de parcare în această zonă administrativ-teritorială, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, astăzi, plicurile care vor ajunge în cutiile poştale ale celor aproximativ 43.950 de beneficiari ai locurilor de parcare conţin un ecuson ce trebuie lipit pe parbriz şi o scrisoare cu instrucţiuni.

Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat şi va dura până la finalul lunii august. Tot până la acea dată, şoferii sunt obligaţi să-şi lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliţia Locală sau reprezentanţii primăriei verifică, printr-o aplicaţie specifică, autenticitatea QR codului. Neafişarea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 de lei şi 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliţia Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului şi afişarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administraţiei Comerciale Sector 6 se sancţionează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă. În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligaţia să solicite unul nou la Administraţia Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

În Sectorul 6 se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament. Aşadar, se oferă un singur QR cod pentru o singură maşină. În situaţia în care familia deţine două sau mai multe autoturisme, beneficiarul le poate înscrie în aplicaţia "eSector6" ca autoturisme secundare. Apoi, va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre maşini, chiar dacă numai una dintre ele deţine QR cod în parbriz. Poliţia Locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicaţie.

În situaţia în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (de exemplu, este în service), iar şoferul vrea să folosească o altă maşină, trebuie să notifice Administraţia Comercială. Notificarea va conţine numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere şi data de terminare a folosirii acelei maşini provizorii. Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăşi 60 de zile cumulate pe an şi nu pot fi formate din mai mult de cinci cereri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro