Primăria Sectorului 6 organizează un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii

S.B.
Miscellanea / 16 august

Primăria Sectorului 6 organizează un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă, marţi, că a lansat un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii, informează news.ro.

În concursul de soluţii vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi, zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna şi zona adiacentă acestuia şi zona sudică a digului. De asemenea, concursul va lua în calcul şi sporturile nautice ce pot fi organizate.

Ciprian Ciucu anunţă, marţi, "o veste excelentă", respectiv lansarea concursului internaţional de soluţii pentru amenajarea zonei Lacului Morii.

"Vom avea încă un parc în Sectorul 6, Parcul Lacul Morii! Invit joi, de la ora 12.00, toţi arhitecţii, urbaniştii, peisagiştii să vina la Primăria Sectorului 6 să afle de la sursă informaţiile aferente concursului internaţional de soluţii pe care îl organizăm împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru zona Lacului Morii", a transmis, marţi primarul Sectorului 6.

Acesta afirmă că în concursul de soluţii vor intra pentru proiectare Parcul Crângaşi (modificări minimale, mai ales în zona parcării), zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna şi zona adiacentă acestuia şi zona sudică a digului.

De asemenea, concursul va lua în calcul şi activităţile/sporturile nautice ce pot fi organizate.

"Am discutat cu doamna Elisabeta Lipa, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj pentru a obţine acordul Apelor Romane pentru a organiza pe Lacul Morii o pista de 4 km, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel e piste. În contextul în care sportivii noştri câştigă medalii de aur, tare mi-ar plăcea să le punem la dispoziţie toate facilitatile necesare în Sectorul 6", a mai transmis primarul.

Acesta susţine că ministrul Tanczos Barna sprijină ideea.

"Am muncit mult să ajungem aici:

- Am identificat şi inventariat terenurile adiacente;

- Am semnat un protocol pe 10 ani cu Apele Române pentru a putea amenaja digul, insula si pentru a putea folosi pentru diferite sporturi nautice luciul apei;

- Am contractat şi finalizat studiile necesare temei de concurs: arheologic, dendrologic, de faună;

- Am contractat Ordinul Arhitecţilor pentru a derula concursul de soluţii în beneficiul Secutorului 6;

- Am igenizat zona, am scos tone de deseuri", a mai transmis primaru.

Acesta a explicat de ce s-a ajuns la concurs de soluţii: "Pentru că acesta este cea mai bună decizie. Un juriu complet independent decide care este cea mai bună soluţie, aducând multă valoare adăugată. Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluţie! Ştiu, durează, dar avem ca exemplu experienţa Clujului care a schimbat la faţă în bine mai multe zone, beneficiind de urbanism de calitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro