Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Primarul Londrei: "Lira va avea de câştigat de pe urma unui posibil Brexit"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Primarul Londrei, Boris Johnson, care s-a alăturat campaniei în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, consideră că lira sterlină va avea de câştigat dacă alegători vor opta pentru Brexit la referendumul din 23 iunie, transmite Reuters, conform Agerpres.

Lira sterlină s-a devalorizat cu mai mult de 5 cenţi faţă de dolarul american în săptămâna de după anunţul din 21 februarie al lui Johnson că va face campanie pentru părăsirea UE.

"Lira sterlină şi euro vor continua să fluctueze aşa cum au făcut-o întotdeauna, dar lira va reflecta pe termen lung sănătatea şi forţa economiei britanice, fluxurile comerciale şi de investiţii, dorinţa populaţiei de a cumpăra produse britanice şi de a investi în Marea Britanie", a declarat Boris Johnson, la un eveniment de campanie în favoarea ieşirii din UE. Acesta a menţionat: "Cu cât vom scăpa mai mult de reglementări, de birocraţie, de costurile UE, cu atât mai bine ne va fi, cu atât mai mult vom prospera şi cu atât mai solidă va fi moneda noastră".

Însă, premierul David Cameron a declarat, joi, că economia Marii Britanii va suferi un şoc care va spori presiunea asupra monedei naţionale dacă, la referendum, alegătorii vor opta pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie