Primul ETF de pe piaţa locală de capital care urmăreşte performanţa indicelui BET-TRN, InterCapital BET-TRN UCITS ETF, debutează la Bursa de Valori Bucureşti

R.S.
Piaţa de Capital / 29 mai

Primul ETF de pe piaţa locală de capital care urmăreşte performanţa indicelui BET-TRN, InterCapital BET-TRN UCITS ETF, debutează la Bursa de Valori Bucureşti

InterCapital Asset Management listează astăzi, 29 mai, primul ETF (Exchange Traded Fund) de la Bursa de Valori Bucureşti care urmăreşte performanţa indicelui BET- TRN, varianta de randament total net a indicelui BET, care reflectă atât evoluţia preţurilor celor mai importante companii româneşti listate la bursă, cât şi a reinvestirii dividendelor nete oferite de acestea. InterCapital BET-TRN UCITS ETF se tranzacţionează la BVB sub simbolul bursier ICBETNETF şi a debutat la un preţ de 74,63 de lei pentru o unitate de fond, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti: "Avem tot mai mulţi investitori la Bursa de Valori Bucureşti, iar piaţa de capital locală le oferă toate mai multe oportunităţi de diversificare a portoliului, de acţiuni, obligaţii, produse structurate, până la ETF- uri. Atât creşterea numărului de investitori de retail, cât şi a activelor nete a fondurilor ce investesc la BVB, au generat de la începutul anului sau majorare a capitalizării bursiere până la 356 de miliarde de lei. Apetitul investitorilor unei tranzacţii unităţi de fond listate la bursă a crescut în ultimii ani. Începând de astăzi aceştia au acces la un nou instrument investibil prin care pot accesa perfomanţa celor mai importante 20 de companii listate la BVB. Ne bucură parteneriatul cu echipa InterCapital Asset Management care a creat acest fond de investiţii tranzacţionabil, disponibil acum pe trei pieţe din regiune: Bucureşti, Zagreb şi Ljubljana", potrivit comunicatului.

Ivan Kurtovic, Preşedintele Consiliului de Administraţie al InterCapital Asset Management: "Suntem încântaţi să anunţăm lansarea primului nostru produs tranzacţionabil la Bursa de Valori Bucureşti: un nou ETF conceput pentru a oferi oportunităţi unice atât investitorilor de retail, cât şi celor instituţionali. La InterCapital, nu dorim să contribuim la internaţionalizarea pieţei de capital din România. ETF-ul BET-TRN, tranzacţionabil acum la Bursele de Valori Bucureşti, Zagreb şi Ljubljana, constituie un pas important în această direcţie, cu atât mai mult cu cât aceasta este prima lista a unui fond străin la Bursa de Valori Bucureşti. Pentru a marca intrarea noastră pe piaţa de capital din România vom suspenda comisionul de administrare pentru ETF-ul nostru pe toate cele trei pieţe. Acest comision, care este deja cel mai mic de pe piaţă, va fi eliminat până la 31 iulie, promovând astfel şi mai mult acest produs în rândul investitorilor locali. Privind în viitor, ne angajăm să inovăm continuu şi suntem încântaţi să anunţăm introducerea de noi produse la BVB. Cred că dedicarea noastră, combinată cu performanţa remarcabilă a pieţei de capital din România, vor fi în beneficiul tuturor participanţilor din piaţă, stimulând competitivitatea la nivel local şi, mai important, oferind comunităţii globale de investitori sau expunere mai mare la această piaţă extrem de performantă. ".

Mihaela Bîciu, CEO Investimental: "De la lansarea Investimental, acum un an, ne-am axat pe inovaţie ca un diferenţiator cheie în piaţa de capital din România. Suntem încântaţi să colaborăm cu InterCapital Asset Management şi Bursa de Valori Bucureşti în ceea ce priveşte introducerea în piaţă a unui nou produs de investiţii accesibil şi uşor de înţeles. Acest ETF este un instrument extraordinar pentru oricine doreşte să investească, oferind un preţ competitiv şi diversificare în rândul celor mai bune 20 de companii listate în România. De asemenea, acest produs oferă o modalitate simplă şi eficientă pentru investitori, în special pentru cei fără experienţă sau resurse, a unui mecanism de pieţei de capital. Viziunea noastră este să devină un broker de referinţă pe piaţa de capital din România, şi facilitează accesul la oportunităţile de capital locale, un pilon cheie în atingerea acestui obiectiv", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb