Primul refugiat ucrainean, angajat la Poşta Română

G.D.
Companii / 18 aprilie

Primul refugiat ucrainean, angajat la Poşta Română

Poşta Română este, începând de astăzi, noul loc de muncă pentru o ucraineancă din Kiev, refugiată de război în România încă de la începutul conflictului militar din ţara ei, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu o bogată experienţă profesională acumulată în sectorul corporate din Ucraina, ca director comercial, noua angajată a companiei îşi va reorienta activitatea profesională, urmând să lucreze în domeniul serviciilor poştale internaţionale.

Potrivit sursei citate, de astăzi, Poşta Română are, în rândurile angajaţilor ei din cadrul administraţiei centrale, un nou angajat, dispunând oficial, în premieră, de serviciile unui salariat cu cetăţenie ucraineană. Anastasia Kulakova (foto ataşat) este originară din Kiev, capitala ţării vecine, iar, până ca ţara ei să fie atacată de către armata Federaţiei Ruse, ocupa funcţia de director comercial în cadrul Loteriei Naţionale Ucrainiene. Mamă a doi copii, un băiat de 11 ani şi o fată de 6 ani, aceasta a ales să se refugieze din calea războiului în Bucureşti, unde locuieşte în apartamentul unor români plecaţi la muncă în străinătate.

Pe lângă germană şi engleză, limbi studiate în cadrul Facultăţii de Afaceri Internaţionale, noul angajat al Poştei Române are marele avantaj că ştie, aproape de perfecţiune, să vorbească şi limba română, aspect care a contat în tot procesul de adaptare în România, inclusiv în privinţa hotărârii de a încerca să acceseze un nou loc de muncă, pe piaţa de profil.

"Suntem convinşi că experienţa profesională de înalt nivel a Anastasiei va conta mult în adaptarea la noile condiţii de muncă, astfel încât eforturile de acomodare să fie depăşite cu uşurinţă. Capacitatea de a comunica în mai multe limbi de circulaţie internaţională va conta foarte mult şi va aduce un plus de valoare muncii sale în Poşta Română. Colegii de birou vor fi un sprijin real în procesul Anastasiei de acomodare la viaţa din România. Pe lângă multe lucruri pe care le va avea de învăţat, noua noastră colegă va simţi, cu siguranţă, că familia poştaşilor este una primitoare şi foarte unită, indiferent de greutăţile care ies în cale", a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Anastasia a ales varianta de a lucra în baza unui contract cu jumătate de normă, de patru ore, restul timpului fiind nevoită să-l aloce grijii pentru copiii săi.

"Deşi sunt născută în Kiev, am avut ocazia fericită să învăţ limba română în timpul vacanţelor de vară, la bunicii din Republica Moldova. Cunoaşterea limbii române a fost un criteriu esenţial pentru mine în decizia de a rămâne în România şi a încerca să îmi continui aici viaţa, împreună cu copiii mei, care sunt deja la şcoală. Nu am vrut să ajung în Mare Britanie sau Gemania, ţări ale căror limbi le vorbesc, pentru că doresc să fiu cât mai aproape de ţara mea, la distanţă mică. În Kiev mi-au rămas atât părinţii, cât şi soţul. Le sunt extrem de recunoscătoare tuturor românilor pentru tot sprijinul primit aici. Deşi durerea despărţirii de locurile şi mediul din ţara noastră este mare, vom încerca să facem totul pentru ca viaţa noastră să meargă înainte, iar adaptarea de aici să fie cât mai uşoară. Deja copiii au început să înveţe câte ceva din limba română, colegii de la şcoală fiind de mult ajutor în acest sens, iar eu mă descurc cu traseele transportului în comun", s-a destăinuit Anastasia Kuakova, la sfârşitul primei zile de muncă la Poşta Română, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro