Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PRIMUL SEMESTRU 2018Vienna Insurance Group, avans de 3,6% al primelor subscrise

A.M.
Companii /

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte şi Asirom şi Omniasig, a anunţat marţi că a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la nivel de grup, la 5,15 miliarde euro. În România, evoluţia pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările, relatează News.ro.

"Excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, creşterea business-ului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%. Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la creşterea semnificativă a primelor", se arată în comunicat.

Astfel, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate.

"Polonia în special a obţinut o creştere satisfăcătoare de două cifre pe segmentul non-viaţă. Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business, în special pe asigurările auto. Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul "Alte pieţe din ECE", au înregistrat de asemenea creşteri de două cifre", se arată în comunicat.

"Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent", se arată în comunicat.

Potrivit surselor citate, volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,17 miliarde de euro, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică. Excluzând produsele cu primă unică, volumul primelor a crescut cu 1,3%.

Profitul înainte de impozitare al grupului a crescut cu 5,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.

"Creşterea s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi rezultatului financiar. Republica Cehă, Ungaria şi Serbia au contribuit în principal la creşterea semnificativă a profitului în primul semestru din 2018", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie