Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Primul serviciu de car-sharing cu maşini electrice taxează la minut

T.I.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Prima platformă de car-sharing cu maşini electrice care operează în Bucureşti, Spark, s-a lansat, ieri, cel mai mic tarif cerut clienţilor fiind de 1,20 lei/minut pentru închirierea unui model compact Renault Zoe.

Clienţii interesaţi să folosească acest serviciu de car-sharing pot localiza, prin intermediul aplicaţiei de pe telefon a companiei, maşina cea mai apropiată de locul în care se află, o pot rezerva, după care se pot urca la volan şi o pot conduce până la destinaţia dorită, unde o parchează. Deschiderea maşinii, activarea motorului şi închiderea maşinii se realizează electronic, de către client, din aplicaţia de pe telefon, au precizat reprezentanţii Spark România.

Taxarea clientului se realizează în funcţie de timpul petrecut la volanul maşinii şi nu în funcţie de distanţa parcursă.

Cele două modele de maşini oferite de platforma Spark sunt Renault Zoe şi Nissan Leaf.

Preţul cerut de compania Spark pentru utilizarea unui Renault Zoe este de 1,20 lei pe minut, cu un plafon maxim de preţ de 215 lei, după atingerea căruia clientul nu mai este taxat, în decursul a 24 de ore.

Pentru închirierea unui Nissan Leaf, model cu autonomie de 240 kilometri, preţul este de 1,40 lei pe minut, cu plafon maxim de preţ de 260 lei pentru 24 de ore.

Costul include şi consumul de energie electrică al maşinii, iar clienţii nu sunt nevoiţi să alimenteze automobilul cu energie.

Flota auto a companiei pentru Bucureşti include în total, pentru moment, 50 de maşini, care urmează să fie lansate gradat în trafic în următoarele luni. Compania speră să ajungă până la sfârşitul anului la un număr de 100-120 de vehicule în Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cat de tare! Bravo!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS