Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Primul spital din Europa care "tratează" corupţia este în România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Primul spital din Europa care "tratează" corupţia este în România

Societatea românească vrea un stat onest şi fără corupţie, dar când analizăm datele despre diferitele forme de corupţie în sistemul sanitar româ­nesc, de la "facilităţile" pentru a avansa în listele de aşteptare din România până la "atenţiile" pentru a prescrie un anumit medicament, ne dăm seama că fenomenul este mult mai amplu decât am crede, o adevărată plagă socială care afectează familiile atunci când traversează perioade vulnerabile în viaţa lor.

Şi totusi în România, zilele acestea, sănătatea publică a dat un semnal puternic şi fără echivoc pentru a contracara în mod concret fenomenele de corupţie.

Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director al RINA, a înmânat certificatul conform standardului ISO 37001 - Sis­tem de Management Anti-Mită, doamnei Iolanda Pavăl, reprezentantul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou", Suceava.

"Familiile sunt adevăratele victime ale corupţie în domeniul sănătăţii. Este încă o utopie să ne gândim la denunţurile spontane, iar aceste episoade au loc de obicei la locul de muncă, în faţa colegilor care asistă fără a avea forţa de a interveni. Măsurile cele mai eficiente pentru contracararea fenomenelor de corupţie sunt pregătirea şi sensibilizarea personalului, aşa cum se va întâmpla în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, prin intermediul Sistemului de Management Anti-Mită ISO 37001", a declarat Alessandro Romei.

RINA este prezentă în România din anul 2006 şi oferă o gamă largă de servicii de certificare, verificare a conformităţii, inspecţii şi instruire şi oferă o gamă largă de soluţii personalizate de înaltă calitate în sectoarele de industrie energetică, marină, certificare, transport şi infrastructură.

Pe 30 ianuarie a avut loc o întâlnire deosebit de importantă a experţilor pentru contracararea corupţiei cu titlul BENEFICIILE ISO 37001 ÎN CONTEXTUL COMBATERII CORUPŢIEI, organizat de Rina şi moderată de Raluca HALIŢ, Business Development and Marketing Manager RINA. La această întâlnire şi-au împărtăşit experienţa Mona-Lisa NEAGU, avocat doctor, Andreea COMAN, avocat, Managing Associate Săvescu & Asociaţii, Cosmin THEOHARI, avocat, Managing Partner Theohari Law Firm, precum şi Sarmiza FETCU, purtător de cuvânt - Direcţia Generală Anticorupţie, Laurenţiu MODORAN, judecător Tribunalul Bucureşti şi Elena HACH, procuror Direcţia Naţională Anticorupţie.

Mulţumită sistemului de Management Anti-Mită ISO 37001, România ar putea deveni model de best practices la nivel european, cu acţiuni concrete împotriva corupţiei de prevenire mai degrabă decât de pedepsire, în cazul fenomenelor deja existente care au afectat viaţa a numeroase persoane.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS