Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Primul test live 5G Digi Mobil în Ungaria

M.I.
Companii /

Primul test live 5G Digi Mobil în Ungaria

DIGI Kft. a pus în funcţiune luni, 18 noiembrie 2019, prima staţie de bază 5G live a operatorului, la sediul său din Budapesta, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Dragoş Spătaru, Director General DIGI Kft. şi Invitel, a declarat: "În ultima perioadă, am organizat şi desfăşurat mai multe teste de laborator pentru viitoarea noastră reţea 5G în Ungaria. Ieri, echipa de proiect a derulat cu succes primul test în regim de funcţionare reală a staţiei de bază instalate în sediul central DIGI din Budapesta. Este un moment important în evoluţia companiei noastre, ţinând cont de faptul că intrarea noastră pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, prin reţea proprie, s-a produs în urmă cu aproape şase luni. Acest pas reprezintă o confirmare a angajamentului pe care ni l-am luat faţă de clienţii noştri - să dezvoltăm o reţea modernă, cu cele mai noi tehnologii disponibile în comunicaţiile mobile, valorificând expertiza dovedită a echipelor noastre în domeniul serviciilor fixe".

Potrivit sursei citate, compania a investit în ultimii ani în dezvoltarea reţelei de fibră optică şi a reţelei de telefonie mobilă, conform unei strategii care vizează adoptarea timpurie a celor mai avansate tehnologii din domeniul comunicaţiilor electronice, inclusiv a standardelor 5G.

Prima staţie de bază emite în spectrul propriu, deja deţinut în banda 3.400 Mhz, utilizează 20 MHz de spectru şi a fost implementată împreună cu partenerul Ericsson. Practic, din acest moment, orice client DIGI care deţine un terminal compatibil 5G poate testa capabilităţile acestui serviciu, în proximitatea sediului central al companiei.

Pe parcursul următoarelor luni, operatorul va testa tehnologia pe diferite staţii de bază din reţea, iar ulterior, în funcţie de rezultatele testelor şi de evoluţia alocărilor de spectru, se vor stabili detaliile de implementare.

Ungaria este cea de-a doua piaţă unde DIGI a început dezvoltarea unei reţele proprii 5G. În iunie, operatorul a demarat roll-out-ul reţelei Digi Mobil 5G Smart în România şi staţii de emisie sunt deja funcţionale live în capitala Bucureşti şi în cateva oraşe din ţară. Proiectul a fost demarat prin colaborarea cu trei furnizori de importanţi - Ericsson, Nokia şi Huawei - pentru implementarea tehnologiei 5G în reţeaua din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie