Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PRIN COLECTAREA A 4,29 MILIOANE EURO DE LA INVESTITORIEmisiunea de obligaţiuni deschisă de Libra Internet Bank, finalizată înainte de termen

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Emisiunea privată de obligaţiuni, deschisă de Libra Internet Bank de la data de 17 martie, s-a finalizat înainte de termen, prin colectarea sumei de 4,29 milioane euro de la investitori, în mai puţin de o săptămână, potrivit unui comunicat de presă.

Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank, subliniază: "Depăşirea pragului de succes şi închiderea subscripţiei înainte de termen, mai ales în această perioadă dificilă la nivel global, întăresc spiritul ambiţios al Libra".

Plasamentul a fost intermediat cu succes de către Tradeville, fiind înregistrate 27 de subscrieri din partea investitorilor, majoritatea prin platforma online. Obligaţiunile au o valoare nominală de 500 euro, o dobândă de 5% plătibilă semestrial şi scadenţa la zece ani.

"Investitorii au apreciat strategia simplă şi clară, faptul că suntem expuşi pe industrii ferite, precum şi paşii decisivi pe care i-am făcut în zona de tehnologie", a adăugat Emil Bituleanu.

Această lansare de obligaţiuni survine în contextul în care, în 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani, prin atingerea unor praguri istorice: profit net de peste 100 milioane de lei; active mai mari de 6 miliarde lei; surse atrase de peste 5 miliarde lei; credite mai mari de 4 miliarde lei, mai arată sursa citată.

Emil Bituleanu a precizat, în 3 martie: "Sumele de bani atrase sunt menite să susţină ritmul de creştere al băncii de 30% - media anuală din ultimii cinci ani".

Libra Internet Bank a înregistrat una dintre cele mai mari rate de creştere organică din sistemul bancar românesc în ultimii ani, cu o medie anuală de +30% pe ultimii cinci ani. În prezent, banca are active de peste 6 miliarde lei, surse atrase de la clientelă de peste cinci miliarde lei, o reţea de 55 de sucursale şi peste 100.000 de clienţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS