Abonament gratuit

PRIN DOUĂ ACHIZIŢIIAllianz devine al doilea mare asigurător din Regatul Unit

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Allianz devine al doilea mare asigurător din Regatul Unit

Asigurătorul german Allianz SE îşi extinde prezenţa pe piaţa din Marea Britanie prin două tranzacţii care ar putea depăşi 800 de milioane de lire sterline (un miliard de dolari), care implică operaţiunile de asigurări generale derulate de LV General Insurance şi Legal & General, potrivit Reuters.

Conform anunţului făcut vineri de companie, Allianz UK preia 51% din LV General Insurance pe 578 de milioane de lire, de la Liverpool Victoria Friendly Society (LVFS). Totodată, compania investeşte 242 de milioane de lire în operaţiunile de asigurări generale aparţinând Legal & General Group Plc.

În 2017, Allianz a cumpărat o cotă iniţială de 49% din operaţiunile cu asigurări generale ale LV General Insurance, pe 713 milioane de lire, afacere care a plasat compania pe locul al treilea în rândul asigurătorilor din Marea Britanie.

În urma tranzacţiilor anunţate vineri, Allianz va deveni al doilea mare asigurător general din Marea Britanie, cu un venit din prime brute subscrise de peste 4 miliarde de lire sterline şi o cotă de piaţă de 9%.

Afacerile, care sunt aşteptate să se finalizeze anul acesta, vor plasa Allianz în rândul primilor patru asigurărtori britanici de locuinţe, având acces la 12 milioane de clienţi de asigurări generale din Regatul Unit.

"Prin aceste două tranzacţii, vom demonstra angajamentul nostru viitor pe piaţa britanică", a declarat Niran Peiris, membru în board-ul director al Allianz SE.

Compania germană are în plan să combine operaţiunile LV General Insurance cu cele ale Legal & General.

De menţionat că Legal & General şi-a vândut recent câteva activităţi de asigurare derulate pe plan internaţional, respectiv unele operaţiuni din domeniul produselor de economisire, inclusiv pe cele din Irlanda şi Germania.

Afacerile anunţate vineri de Allianz au loc în contextul în care compania germană este concentrată pe achiziţii, iar directorul executiv Oliver Bäte a făcut din segmentul asigurărilor generale o prioritate pentru societate.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie