Abonament gratuit

PRIN INTERMEDIUL UNEI SUBSIDIARE DE BIOTEHNOLOGIE BAT dezvoltă un potenţial vaccin pentru COVID-19

M.A.
Companii /

BAT dezvoltă un potenţial vaccin pentru COVID-19

Subsidiara de biotehnologie a BAT, Kentucky Bioprocessing (KBP) dezvoltă un posibil vaccin pentru COVID-19, aflat în prezent în faza de testare pre-clinică, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, dacă totul merge conform planurilor, BAT speră că, având alături partenerii potriviţi şi sprijinul agenţiilor guvernamentale, vor putea fi fabricate între 1 şi 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

Astfel, chiar dacă KBP are un caracter comercial, intenţia este ca efortul depus pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 să fie non-profit.

Vaccinul aflat în dezvoltare foloseşte o tehnologie aparţinând BAT de creştere rapidă a plantei de tutun, cu câteva avantaje faţă de tehnologia convenţională de producere a unui vaccin:

Este potenţial mai sigură, dat fiind faptul că plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane

Este mai rapidă pentru că elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid - 6 săptămâni în plantele de tutun faţă de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenţionale

Formula vaccinului dezvoltat de KBP rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenţionale, care au adesea nevoie de refrigerare

Are potenţialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză

Subsidiara din Statele Unite a BAT, Reynolds American, a achiziţionat KBP în 2014, cu scopul de a folosi tehnologia unică de extracţie a tutunului dezvoltată de aceasta pentru a contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse fără ardere.

În 2014, KBP a fost pe prima pagină a ziarelor ca una dintre puţinele companii care au oferitun tratament eficient pentru Ebola, după ce a dezvoltat ZMapp împreună cu compania Mapp Biopharmaceuticals şi în parteneriat cu Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate şi Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA).

KBP a clonat recent o porţiune a secvenţei genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potenţial antigen - o substanţă care induce un răspuns imun corpului şi stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat şi se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

BAT explorează în prezent parteneriate cu agenţii guvernamentale pentru a putea intra în etapa de studii clinice cât mai repede posibil. Prin intermediul colaborărilor cu autorităţile şi cu alte centre de producţie, BAT crede că ar putea fi produse între 1 şi 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

Dr David O'Reilly, Director de Cercetare Ştiinţifică, BAT a declarat: "Suntem în legătură cu Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) şi aşteptăm îndrumare pentru paşii următori. Suntem de asemenea în legătură cu Departamentul pentru Sănătate şi Îngrijire Socială al Marii Britanii şi cu BARDA în Statele Unite, pentru a le oferi sprijinul şi acces la cercetările noastre, cu scopul de a grăbi dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19". Dezvoltarea unui vaccin este o muncă dificilă şi complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă în cadrul platformei prin care explorăm cu ajutorul tehnologiei utilizarea plantei de tutun şi suntem pregătiţi să lucrăm cu guvernele şi toate părţile interesate pentru a contribui la câştigarea luptei împotriva COVID-19. Ne aliniem în totalitate cu angajamentul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind implicarea întregii societăţi pentru combaterea problemelor globale. KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâţi să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie. "

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS