ICT

PRIN PRODPLAST IMOBILIAREPogonaru a mai renunţat la un pachet de acţiuni "Transelectrica"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 mai 2014

Pogonaru a mai renunţat la un pachet de acţiuni "Transelectrica"

Prodplast Imobiliare, companie controlată indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, a vândut, marţi, un pachet de 60.000 de acţiuni "Transelectrica" (TEL), pentru suma de 1,08 milioane de lei, după ce, în urmă cu o lună, renunţase la un pachet similar, pentru 1,11 milioane de lei.

Mişcările lui Florin Pogonaru au loc după o perioadă de creşteri pentru cotaţia TEL, dar şi în contextul unor mişcări în conducerea companiei.

Totodată, ziarul BURSA a relatat, marţi, că Fondul Proprietatea ar fi dat mandat unor brokeri să caute cumpărători pentru pachetul său din "Transeletrica" (TEL), potrivit mai multor surse din piaţă.

Acţiunile TEL au crescut cu 36,77% în acest an până pe 14 mai, atingând, atunci, maximul de 21,2 lei/unitate. Ulterior, titlurile au suferit o corecţie, după trecerea datei de înregistrare pentru încasarea de dividende, încheind şedinţa de ieri la 18 lei/unitate.

În luna noiembrie 2013, Prodplast Imobiliare a mai vândut, prin mai multe tranzacţii, 62.160 acţiuni TEL, pentru 908.000 lei.

"Transelectrica" a oferit un dividend de 2,228 lei/acţiune, pentru anul trecut, de 5,5 ori mai mare, faţă de cel alocat în anul precedent.

Recent, societatea a anunţat numirea lui Toni Teau în funcţia de Director General Executiv, ca urmare a încetării calităţii de Preşedinte al Directoratului a lui Doru Bucătaru. De asemenea, Radu Cernov a fost numit în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, până la întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor.

Totodată, membrii Consiliului de Supraveghere au numit-o în funcţia de Preşedinte pe Carmen-Georgeta Neagu.

Din Consiliul de Supraveghere, face parte şi Andrei Pogonaru, fiul lui Florin Pogonaru.

La AGA de bilanţ, acţionarii "Transelectrica" au respins numirea lui Remus Vulpescu, fostul director de cabinet al ministrului finanţelor Daniel Chiţoiu, şi a lui Dragoş Andrei, consilier al primului ministru, în Consiliul de Supraveghere al companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro