Principalul sindicat de la "Renault" va semna un acord de competitivitate

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 decembrie 2016

CFE-CGC, principalul sindicat de la "Renault", va semna, la începutul lui 2017, un nou acord de competitivitate propus de conducerea grupului auto în Franţa, a anunţat ieri organizaţia sindicală într-un comunicat de presă, informează Reuters.

Din cele patru organizaţii sindicale care au participat la negocieri cu conducerea grupului în ultimele luni, Force Ouvriere şi CFE-CGC sunt primele care s-au pronunţat în favoarea acestui acord.

"Echipele CFE-CGC Renault s-au pronunţat pentru continuarea procesului pentru un acord multianual. Acestea au subliniat echilibrul găsit în ultima propunere a conducerii, chiar dacă, pe ansamblu, revendicările lor nu au fost reţinute", se arată în comunicatul de presă al principalului sindicat de la "Renault", conform Agerpres.

Ca să intre în vigoare, acest acord, care acoperă perioada 2017-2019, are nevoie de aprobarea majorităţii sindicatelor, astfel că este necesar şi acordul unui al treilea sindicat.

CFDT, al treilea mare sindicat de la "Renault" şi semnatarul acordului precedent, a anunţat că se va pronunţa asupra noului acord în data de 10 ianuarie. La rândul său, CGT, al doilea mare sindicat de la "Renault" şi singura organizaţie care a respins precedentul acord din 2013, va anunţa decizia sa în data de 12 ianuarie.

Prin noul acord, conducerea "Renault" vrea să îmbunătăţească productivitatea şi flexibilitatea uzinelor sale din Franţa, ca să facă faţă evoluţiilor cererii, în schimbul unor angajamente referitoare la activitatea uzinelor, majorări salariale şi 3.600 de angajări.

Spre deosebire de acordul din 2013, noul acord ar urma să fie un plan mai drastic marcat de importante reduceri de efective, o prelungire a programului de lucru şi o îngheţare a salariilor în primul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro