PRINTR-O DEROGARE APROBATĂ DE GUVERNCupru Min va plăti doar 50% dividende către stat, pentru 2021

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 august

Cupru Min va plăti doar 50% dividende către stat, pentru 2021

Derogarea a fost făcută pentru ca societatea să-şi asigure sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei

Cupru Min va plăti doar 50% dividende către stat din profitul înregistrat anul trecut, pentru a-şi asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei, după ce, ieri, Guvernul a aprobat Memorandumul iniţiat de Ministerul Economiei în acest sens.

"Am promovat, aşa cum am promis, Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min, o derogare solicitată chiar de conducerea companiei pentru a asigura societăţii sursă proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul unui comunicat de presă.

Acesta arată că, prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 actualizată care prevede ca societăţile şi companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puţin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiţii, precum lucrări de supraînălţare baraj iaz decantare Valea Şesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziţia, montajul şi punerea în funcţiune a unei linii noi de flotaţie care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficienţă tehnologică de minim 82% şi achiziţie de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

"Am declarat în nenumărate rânduri că România trebuie să valorifice resursele naturale pe care le deţine, iar cuprul este una dintre acestea. Prin derogarea aprobată astăzi (n.r. ieri) avem şansa să facem investiţiile necesare, astfel încât Cupru Min să poată să-şi optimizeze procesele de producţie şi să obţină un concentrat de cupru de calitate superioară. De asemenea, îmi doresc ca în viitorul apropriat să putem produce cupru în România", a concluzionat Florin Spătaru, citat de Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca are nevoie de finanțare ar putea face obiectul unui IPO

    1. astea sunt companii tampon pentru sinecurile politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro