PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT DE OBLIGAŢIUNIAlser Forest vrea să atragă cel mult 1,5 milioane de euro

A.I.
Piaţa de Capital / 10 martie 2021

Alser Forest vrea să atragă cel mult 1,5 milioane de euro

Titlurile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB

Alser Forest, companie ce comercializează utilaje pentru industria forestieră, intenţionează să atragă în perioada imediat următoare maxim 1,5 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni cu o dobânda de cel mult 8% la euro, plătibilă semestrial, titluri ce vor fi listate ulterior la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), se arată într-un comunicat al Intercapital Invest remis, astăzi, Redacţiei.

Conform notificării, fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi alocate în vederea dezvoltării şi consolidării poziţiei companiei la nivel de sector de piaţă în domeniul industriei forestiere din ţara noastră.

La finele anului trecut, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 15 milioane lei, iar profitul net a fost de 0,96 milioane lei, rezultat al vânzărilor realizate de echipamente şi utilaje forestiere cu profitabilitate mai ridicată, precum şi al optimizării costurilor de exploatare ale firmei. Toate acestea au condus la obţinerea unei rentabilităţi financiare a companiei în 2020 de 99% faţă de 10% în 2019, potrivit comunicatului.

Şerban Albert, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alser Forest, a declarat: "Criza provocată de pandemie ne-a determinat să reanalizăm businessul, să identificăm soluţiile de optimizare a cheltuielilor de exploatare şi să realizăm vânzări mai profitabile comparativ cu 2019, deoarece ne-am focusat pe vânzarea produselor cheie cu marjă bună de profit şi am redus volumul vânzărilor produselor cu profitabilitate redusă. Această strategie o continuăm şi în 2021, pentru a păstra cel puţin acelaşi nivel de profitabilitate al vânzărilor şi pentru a menţine cheltuielile la nivele optime de funcţionare".

Compania deţine o cotă importantă pe segmentul vânzării de transportoare şi utilaje forestiere moderne de import, atingând la finele anului trecut pragul de peste 30% din totalul vânzărilor de utilaje forestiere din import destinate industriei de profil locale, conform unei analize realizate intern de companie.

Potrivit comunicatului, protecţia pădurilor reprezintă unul dintre obiectivele principale ale companiei Alser Forest. Alături de soluţiile pentru pepinierele silvice, compania susţine introducerea pe piaţa locală de soluţii moderne pentru combaterea tuturor tipurilor de dăunători forestieri şi îmbunătăţirea activităţilor din silvicultură.

În acest sens, Alser Forest a participat la înfiinţarea de pepiniere silvice moderne în ţara noastră, prin utilizarea de puieţi forestieri containerizaţi, în prezent având instalate peste 38 de pepiniere silvice ce produc puieţi forestieri pentru plantarea pădurilor. Anual participă la plantarea a peste 100 ha de teren folosind peste 500.000 de puieţi forestieri. De asemenea, compania desfăşoară activităţi de management durabil forestier administrând peste 22.000 de ha de pădure proprietate private şi publică, se mai arată în comunicat.

Intercapital Invest este consultantul ce va asista compania în vederea derulării plasamentului privat şi a listării la cota bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro