PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT DE OBLIGAŢIUNIAltur vrea să strângă zece milioane de lei de la investitori

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 12 ianuarie

Altur vrea să strângă zece milioane de lei de la investitori

Producătorului de piese auto Altur Slatina (ALT) derulează în prezent un plasament privat prin care vrea să vândă cel mult 10.000 de obligaţiuni corporative, cu o valoare totală de zece milioane de lei, la o dobândă anuală de 7% pe an, a anunţat ieri seară compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă a început ieri şi se va încheia în data de 21 ianuarie, subscrierea minimă fiind de 50 de titluri obligatare, adică de 50.000 de lei, în condiţiile în care valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 de lei. Titlurile au maturitatea de trei ani, subscrierile făcându-se în baza metodei "primul venit - primul servit".

Emisiunea fusese aprobată de acţionarii companiei la adunarea din aprilie anul trecut.

De menţionat că board-ul Altur a decis demararea operaţiunii în şedinţa din 10 ianuarie, dar anunţul la BVB a apărut în seara zilei de 11 ianuarie, când deja prima zi a subscrierilor trecuse. De asemenea, în raport nu este specificat intermediarul plasamentului privat.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Altur Slatina a raportat o pierdere de 3,4 milioane de lei, mai redusă decât cea de 4,08 milioane de lei din primele trei trimestre ale lui 2020, în timp ce cifra de afaceri netă s-a ridicat la 69,17 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului anterior.

La jumătatea anului trecut, Mecanica Rotes, companie din acţionariatul căreia fac parte Swiss Capital, BRK Financial Group sau Adrian Andrici, avea 28,15% din Altur Slatina, în timp ce Adrian Andrici deţinea 27,86% din producătorul de piese auto.

Evaluarea bursieră a Altur Slatina se ridică la 19,78 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Garantate sau negarantate?

  1. Sigur negarantate. Pai ce sunt prosti.

   Garantate. Par sa fie si cu dedicatie.

  prost este cine subscrie, nu cine ofera bonduri spre subscriere...

  1. de Sif 1, Sif 4, Sif 5, BRK , ai auzit? hot este cine subscrie se spune corect.

  Andrici și Juravle. Ăștia doi au ALT. Gânduri bune nu au ăștia.

  Cine imprumuta o companie care "livreaza" pierderi? Pas. Sunt companii care au profituri, si au emis obligatiuni in euro cu dobanda de peste 5%.

  Greaua mostenire a lui Chelu. Nu, nu Cheloo. Cel mai ''tare'' actionar Altur este Mecanica Rotes cu domeniul de activitate ''producerea de pierderi''. La o asemenea ''urzeala'' de actionariat un PPO e foarte probabil cu dedicatie. Zece mil. - o miuta in curtea BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro