Revista BURSA Construcţiilor

PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT ÎN CARE A VÂNDUT 40% DIN ACŢIUNI Producătorul de lactate Bonas a atras aproape zece milioane de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 05 aprilie

Producătorul de lactate Bonas a atras aproape zece milioane de lei

Producătorul de lactate Bonas Import Export a derulat un plasament privat prin care a vândut 40,76% din acţiunile companiei, ca un prim pas ȋn vederea listării pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Iniţial, emitentul a stabilit o perioadă de zece zile lucrătoare, ȋncepând cu data de 2 aprilie 2021, pentru vânzarea a 1,99 milioane de acţiuni, valoarea totală a ofertei fiind de 9,96 milioane de lei. Oferta de vânzare a fost suprasubscrisă ȋncă din prima zi, astfel încât emitentul a solicitat ȋnchiderea anticipată a operaţiunii.

"Urmare a ȋnchiderii cu succes a ofertei, compania Bonas Import Export va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO. Intermediarul plasamentului privat este societatea Interdealer Capital Invest, care va asigura şi efectuarea demersurilor necesare privind admiterea la tranzacţionare a acţiunilor emitentului", se arată în comunicat.

Ulterior admiterii la tranzacţionare se va derula operaţiunea de majorare a capitalului social cu suma de 9,78 milioane de lei, prin aport ȋn numerar, operaţiune prin care toţi acţionarii vor putea să subscrie două acţiuni noi la valoarea nominală de un leu pentru fiecare acţiune deţinută, ȋn perioada de exercitare a dreptului de preferinţă, se mai menţionează în comunicat.

Majorarea de capital are ca destinaţie principală investiţia ȋntr-o nouă unitate de producţie care va mări considerabil capacitatea de producţie şi extinderea operaţiunilor companiei.

Bonas a fost fondată la începutul anilor 90 de fraţii Vasile şi Emil Naş, alături de Petru Brad, cumnatul lor. Pentru anul 2019, societatea a raportat o cifră de afaceri de 15,72 milioane de lei, cu 12,3% peste cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,15 milioane de lei, în creştere cu 76%, conform datelor publicate pe site-ul termene.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se duce si lapticul 2X in prima zi de listare tehnica? :D

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro