Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Procedura privind inculparea lui Trump avansează

Ziarul BURSA #Internaţional /

Procedura privind inculparea lui Trump avansează

Comisia Judiciară din cadrul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat, săptămâna trecută, două articole privind inculparea ("impeachment") lui Donald Trump, care urmează să fie trimise în plen şi supuse la vot săptămâna aceasta.

Trump este acuzat de abuz de putere, în urma unei convorbiri la telefon, în iulie, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a exercitat presiuni asupra acestuia să ancheteze cu privire la democraţi, şi a blocării unui ajutor militar destinat Ucrainei, conform news.ro.

Celălalt capăt de inculpare vizează eforturile liderului de la Casa Albă de a obstrucţiona anchetarea de către Congres a acestor fapte.

Trump respinge orice faptă reprobabilă.

Amintim că, luna aceasta, democraţii din Camera Reprezentanţilor s-au întâlnit, în spatele uşilor închise, pentru a pregăti acuzaţiile în vederea inculpării preşedintelui Donald Trump. A urmat o audiere publică pentru analiza dovezilor strânse în anchetă.

Casa Albă a informat că nu participă la audieri şi a condamnat investigaţia ca fiind "total lipsită de fundament".

Adoptarea acuzaţiilor oficiale în Camera dominată de democraţi pare tot mai sigură, ceea ce va conduce la un proces în Senat. Dar, republicanii care controlează Senatul nu dau semne că ar susţine destituirea lui Trump.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS