PROCES ÎMPOTRIVA INSTITUŢIEIFostul preşedinte al Băncii Moscovei cere despăgubiri de 4,8 milioane dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fostul preşedinte al Băncii Moscovei cere despăgubiri de 4,8 milioane dolari

Fostul preşedinte al Băncii Mos-covei, Andrei Borodin, a acţionat în justiţie instituţia creditoare, cerându-i despăgubiri de 140 de milioane de ruble (4,8 milioane de dolari) pentru desfacerea înainte de termen a contractului său de muncă, anunţă avocatul lui Borodin, Mihail Dolomanov.

Borodin a condus Banca Moscovei de la înfiinţarea acesteia, în urmă cu 16 ani. Instituţia a fost preluată de banca de stat VTB, în luna februarie. Borodin şi consilierul său deţineau 20,3% din bancă şi s-au opus vehement achiziţiei acesteia de către VTB. În primăvară, Borodin a încetat să lupte împotriva achiziţiei, pe care a considerat-o "politică", astfel că şi-a vândut deţinerea către omul de afaceri Vitali Iusufov, pentru circa 1,1 miliarde dolari. VTB a acuzat Banca Moscovei de "creditare frauduloasă", sub controlul lui Borodin.

VTB susţine că a găsit la Banca Moscovei o gaură semnificativă în active, ceea ce a determinat statul să-i acorde lichidităţi record, de 400 de miliarde ruble. Borodin, care neagă că ar fi făcut ceva ilegal câtă vreme a condus banca, a părăsit Rusia şi este dat în urmărire internaţională.

Potrivit lui Mihail Dolomanov, Banca Moscovei ar fi trebuit să-i plătească lui Borodin salariul pe întreg mandatul prevăzut în contract.

Dolomanov a precizat: "Până la această dată, banii nu au fost acordaţi. De aceea am iniţiat un proces în care solicităm plata a peste 140 de milioane de ruble către Borodin, plus dobânzi". Dolomanov subliniază că Borodin nu va folosi aceşti bani, ci îi va aloca unor acţiuni caritabile.

Primul termen de înfăţişare în acest dosar este 5 septembrie.

Banca Moscovei a avut pierderi nete de 68,2 miliarde ruble în 2010, comparativ cu un profit de 717 milioane de ruble în 2009.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie