Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Procesul de unificare a sindicatelor din Radio România continuă

B.D.
Miscellanea /

Procesul de unificare a sindicatelor din Radio România continuă

Procesul de unificare a sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune continuă! Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala Sindicatul Liber MediaSind Radio România şi SINDSAL SRR - Sindicatul Salariaţilor din SRR au semnat astăzi, 29 noiembrie 2019, la sediul SRR, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit documentului semnat, SINDSAL SRR se afiliază la Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă pentru sectorul Cultură şi Mass-Media, iar în termen de 6 luni de la semnarea Protocolului, urmează procedurile de fuziune cu SRJ MediaSind. Acest document pune bazele unui proces de unificare a organizaţiilor sindicale din SRR într-o organizaţie puternică, reprezentativă care să apere drepturile tuturor angajaţilor prin negocierea unui contract colectiv de muncă la standarde europene.

Procesul de unificare a sindicatelor din SRR a demarat în data de 13 noiembrie 2019, când Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi organizaţia reprezentativă din Societatea Română de Radiodifuziune - Sindicatul Liber din SRR (SLSRR) au semnat Protocolul de unificare dintre aceste organizaţi, mai precizează sursa.

Evenimentul este unul fără precedent în întreaga istorie a relaţiilor de muncă din S.R.R. şi demonstrează, fără echivoc, faptul că unirea forţelor constructive este posibilă dacă există bunăvoinţa şi buna credinţă necesare unui astfel de demers. Deşi unii resping ideea de unire a forţelor sindicale, şi îi împiedică pe salariaţii din Radio să urmeze această cale, noi am demonstrat că ea este perfect realizabilă.

SRJ MediaSind a preluat modelul internaţional privind organizarea în sindicat naţional deoarece a înţeles că o organizaţie puternică, cu foarte mulţi oameni în spate (peste 5 000 de membri în acest moment) are mai multe şanse de succes pentru a-şi apăra membrii, decât un sindicat cu doar câteva sute de salariati. Fără sprijin internaţional, MediaSind nu ar fi reuşit niciodată să respingă desele presiuni şi atacuri venite din partea unor politicieni sau a unor manageri cu apucături dictatoriale care au nesocotit drepturile şi libertăţile salariaţilor din media, fiind şi potrivnici exercitării libertăţii de exprimare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. as inchide toata cazatura de tvr

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS