ProCredit Bank aniversează 20 de ani de activitate în ţara noastră

F.D.
Bănci-Asigurări / 5 octombrie

ProCredit Bank aniversează 20 de ani de activitate în ţara noastră

ProCredit Bank, bancă comercială digitală, orientată către dezvoltare, sărbătoreşte 20 de ani de activitate în România. De-a lungul celor două decenii, banca a acordat credite în valoare de peste 2 miliarde de euro către clienţii IMM. Singura bancă din ţară cu acţionariat 100% german, ProCredit Bank operează ca bancă verde, care prioritizează doi piloni importanţi pentru societate, cel financiar şi cel de mediu, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, peste 20% din portofoliul IMM actual este reprezentat de credite verzi. Printre destinaţiile acestora se numără proiecte care stau la baza activităţii de business din diverse sectoare, precum eficientizarea energetică a proceselor de producţie sau a spaţiilor în care companiile îşi desfăşoară activitatea. În ceea ce priveşte structura portofoliului, la finalul anului 2021, peste 32% din volumul total al acestuia a fost reprezentat de sectorul de producţie. În acest top al finanţărilor verzi acordate de bancă se regăsesc şi alte industrii importante pentru economie, precum agricultura cu 30% şi comerţ cu 13%.

"La ProCredit Bank gândim şi acţionăm în conformitate cu nevoile clienţilor, prioritizând totodată urgentarea tranziţiei către un viitor sustenabil. Ca instituţie de finanţare, ne asumăm responsabilitatea de a influenţa pozitiv mediul economic şi social prin activitatea noastră de zi cu zi. Dezvoltarea durabilă reprezintă un aspect fundamental al activităţii noastre şi considerăm că implementarea unor politici prietenoase cu mediul şi dezvoltarea economică ar trebui să fie în deplin acord. Procesul de instituţionalizare a creditelor verzi a fost unul gradual. Expertiza pe care am acumulat-o în finanţarea sustenabilă este de neînlocuit, chiar dacă protejarea valorilor noastre a presupus uneori renunţarea la unele oportunităţi de afaceri. Cei 20 de ani de activitate locală au consolidat, într-un mod practic, viziunea noastră pentru România, iar următorii ani sunt destinaţi creşterii conştientizării, educării şi înrădăcinării acesteia în cât mai multe sectoare de activitate.", a declarat Ştefan Manole, CEO ProCredit Bank România.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro