Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Procuratura franceză cere amendarea UBS pentru favorizarea evaziunii fiscale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Procuratura franceză cere amendarea UBS pentru favorizarea evaziunii fiscale

Autoritatea cere o sancţiune de 3,7 miliarde de euro 

Procurorii francezi au cerut săptămâna trecută, într-o instanţă din Paris, ca banca elveţiană UBS AG să fie amendată cu 3,7 miliarde de euro pentru că a ajutat francezi bogaţi să eludeze fiscul, transmite Reuters.

După o investigaţie de şapte ani şi negocieri eşuate pentru închiderea investigaţiei printr-un acord amiabil, UBS este acuzată de spălarea banilor proveniţi din fraude fiscale şi atragerea ilegală a unor clienţi în Franţa.

"Evaziunea fiscală nu este altceva decât furt din comunitate", a afirmat în instanţă procurorul Eric Russo.

Serge Roque, celălalt procuror implicat în acest caz, a adăugat: "UBS a deţinut în mod intenţionat şi a gestionat conturi ale unor persoane care eludau taxele".

Potrivit legislaţiei franceze, celor condamnaţi pentru spălare de bani li se poate impune o amendă în valoare de jumătate din suma spălată. Procuratura estimează că clienţii UBS au ascuns câteva miliarde de euro de autorităţile fiscale franceze.

Miercurea trecută, avocatul care reprezintă guvernul francez a cerut ca instanţa să impună UBS plata unor despăgubiri de 1,6 miliarde de euro.

UBS neagă, însă, că ar fi făcut vreo ilegalitate. Într-o declaraţie, banca a precizat: "Concluziile din acest proces sunt eronate". UBS a contestat suma solicitată ca amendă, subliniind: "Procuratura Financiară Naţională nu ne-a furnizat detalii privind modul iraţional în care au fost calculate amenzile. Amenda solicitată pentru UBS rezultă dintr-o abordare simplistă, care ia în considerare suma totală plătită de contribuabilii francezi pentru normalizarea situaţiilor lor".

Procuratura mai solicită pedepse cu închisoarea cu suspendare de la 6 luni la 24 de luni pentru şase foşti şi actuali directori ai UBS, precum şi amendarea lor cu sume de la 50.000 până la 500.000 de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS