Procurorii DNA propun o pedeapsă cu suspendare pentru ofiţerul de la SRI Dobrogea acuzat de trafic de influenţă

F.D.
Anticorupţie / 26 august

Procurorii DNA propun o pedeapsă cu suspendare pentru ofiţerul de la SRI Dobrogea acuzat de trafic de influenţă

DNA a trimis la Tribunalul Militar Bucureşti un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu Bogdan Popescu, ofiţer în cadrul SRI, în care propun aplicarea unei pedepse cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 9 august, Bogdan Popescu, ofiţer SRI la Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea, cu gradul de căpitan, i-a pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Român de Informaţii, astfel încât să îi determine să nu îşi îndeplinească un act ce intra în atribuţiile acestora şi care ar fi vizat-o.

Pe 19 august, Bogdan Popescu a primit suma de 2.500 euro de la persoana respectivă, moment în care a fost prins de procurorii DNA.

În prezenţa avocatului, ofiţerul SRI a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a mai multor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia ori de a desfăşura activitatea de angajat al SRI şi de a comunica cu persoana menţionată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei ori de a se apropia de aceasta.

Pe parcursul termenului de supraveghere, ofiţerul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa sau în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

În cauză, procurorii militari de la DNA au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. gainariile sint mediatizate , pe aia cu vile la Monaco nimic .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro