Procurorul general al României condamnă atacul asupra omologului său bulgar

I.A.
Politică / 2 mai

Procurorul general al României condamnă atacul asupra omologului său bulgar

Procurorul general al României, Alex Florenţa, a transmis, astăzi, un mesaj în legătură cu atacul cu un dispozitiv exploziv asupra coloanei de maşini în care se afla procurorul general al Bulgariei şi îi transmite acestuia susţinerea sa, potrivit news.ro.

Alex Florenţa vorbeşte despre necesitatea unei intervenţii ferme a organelor judiciare pentru anihilarea acţiunilor criminalităţii organizate şi reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autorităţile de aplicare a legii.

În mesaj se arată: "Procurorul general al PÎCCJ, domnul Alex Florin Florenţa, doreşte să exprime poziţia de susţinere şi de solidaritate a Ministerului Public din România faţă de procurorul general al Bulgariei, domnul Ivan Gheşev, precum şi faţă de familia acestuia. Procurorul general condamnă atacul care l-a vizat pe domnul Ivan Gheşev şi îşi exprimă convingerea că justiţia din Bulgaria va depune toate eforturile pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate".

Potrivit documentului citat, procurorul general al PÎCCJ transmite: "reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autorităţile de aplicare a legii, fiind necesare eforturi sporite pentru combaterea acestor fenomene infracţionale".

În document se mai arată: "Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democraţiei, o încercare de subminare a statului de drept, a fundamentelor care stau la baza societăţii moderne. În contextul proliferării grupărilor infracţionale, în special sub aspect transfrontalier, este necesară o intervenţie fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acţiunilor criminalităţii organizate, aceasta reprezentând o ameninţare majoră pentru cetăţenii europeni".

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Geshev, şi familia sa, au fost ţinta unui atentat terorist, a declarat adjunctul său, Borislav Sarafov, după ce o bombă a explodat în faţa coloanei de maşini cu care călătorea acesta, informează presa bulgară.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb