Profit de 197 milioane lei la şase luni pentru Electrica

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 august 2014

Profit de 197 milioane lei la şase luni pentru Electrica

Compania Electrica a anunţat, pentru prima jumătate a anului, un profit net consolidat de 197 milioane lei şi venituri de aproximativ 2,3 miliarde de lei.

Conform datelor companiei, EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) la nivel consolidat a fost de 466 milioane lei pentru primele şase luni din 2014, în comparaţie cu 420,6 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Ioan Roşca, directorul general al Electrica, a declarat: "În prima jumătate a acestui an, am continuat măsurile de restructurare a grupului începute în anul 2013, având ca obiectiv eficientizarea activităţilor. În segmentul distribuţiei de energie electrică am continuat programele de investiţii aprobate de ANRE pentru modernizarea şi eficientizarea reţelelor, precum şi măsurile de reducere a pierderilor tehnologice în reţea şi reducere a cheltuielilor operaţionale. Calitatea serviciilor a crescut, înregistrându-se o scădere a numărului de întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi o reducere a duratei de nealimentare a acestora".

Domnia sa susţine că segmentul de furnizare a energiei electrice a rămas în continuare profitabil, în ciuda scăderii veniturilor ca urmare a reducerii cantităţilor de energie vândute, reducere aflată în corelare cu descreşterea consumului de energie electrică la nivel naţional şi tendinţa de contractare a pieţei la nivel european. Electrica Furnizare s-a menţinut, în semestrul I, ca lider în piaţa de furnizare a energiei electrice en-detail la nivel naţional atât pe piaţa concurenţială, cât şi pe piaţa reglementată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro