Profitul HSBC a crescut cu 30% în al treilea trimestru

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 noiembrie 2013

Profitul HSBC a crescut cu 30% în al treilea trimestru

HSBC Holdings Plc (HSBA), cel mai mare grup bancar din Europa, a anunţat ieri creşterea cu 30% a profitului înainte de taxe în trimestrul trei din 2013, deoarece creditorul britanic şi-a redus costurile şi s-a concentrat pe pieţele sale cele mai profitabile.

În perioada iulie-august 2013, profitul înainte de taxe a urcat la 4,53 miliarde de dolari, faţă de 3,48 miliarde de dolari în perioada similară din 2012, în timp ce analiştii estimau 5,54 miliarde de dolari. Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 700 milioane de dolari, la 9,6 miliarde de dolari, în timp ce costurile au crescut în urma investiţiilor şi majorării salariilor. După anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile HSBC au urcat ieri la bursa de la Londra cu 1,9%.

În perioada ianuarie-septembrie 2013, profitul net al HSBC a urcat cu 23%, la 13,5 miliarde de dolari, faţă de 10,9 miliarde de dolari în perioada similară din 2012.

Directorul general al băncii britanice, Stuart Gulliver, a declarat că HSBC a făcut progrese suplimentare în simplificarea şi restructurarea activităţii, în special prin recenta vânzare a afacerii sale din Panama. Există motive să fim optimişti, a explicat Stuart Gulliver, citat de Agerpres, datorită redresării economiei mondiale, stabilizarea creşterii în China şi avansul Statelor Unite.

HSBC se concentrează pe vânzarea de active, reducerea costurilor şi măsuri de restructurare, pentru a face faţă dificultăţilor din industria bancară. În mai, HSBC a anunţat că vrea să-şi reducă costurile cu încă 2-3 miliarde de dolari în perioada 2014-2016, după ce a demarat deja o primă fază a restructurării.

HSBC intenţionează să renunţe la 30.000 de angajaţi până la sfârşitul anului viitor, să se extindă pe pieţele emergente şi să vândă active pentru a îndeplini noile cerinţe privind capitalul.

Conform planului de restructurare lansat în mai 2011, HSBC a realizat deja reduceri de costuri de patru miliarde de dolari. De asemenea, HSBC şi-a reafirmat obiectivul de a ajunge la o rentabilitate a capitalului de 12-15% şi este în grafic cu planul de reducere a costurilor.

HSBC este o bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro