Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Profitul VIG în România a crescut de aproape patru ori în prima jumătate a anului

J.P.
Companii /

Profitul VIG în România a crescut de aproape patru ori în prima jumătate a anului

Companiile de asigurări deţinute în România de Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat, în primele şase luni, un profit înainte de impozitare de 9,5 milioane de euro, în creştere cu 295% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform rezultatelor financiare publicate miercuri de grupul austriac, relatează Agerpres.

În primul semestru din 2019, VIG înregistrase în România un profit înainte de impozitare de 2,4 milioane de euro.

Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom.

Totodată, VIG a obţinut pe piaţa din România un volum de prime brute subscrise de 229,1 milioane de euro, în scădere cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când înregistrase prime de 234,9 milioane de euro.

Pe de altă parte, rata combinată s-a îmbunătăţit în România (-6,2 puncte procentuale), la 96,4% în primul semestru, de la 102,6% în acelaşi interval din 2019.

Potrivit unui comunicat al VIG, grupul a consemnat rezultate satisfăcătoare în primul semestru din 2020, în pofida pandemiei COVID-19 aflată în plină desfăşurare. "În pofida situaţiei excepţionale în care se află lumea din cauza COVID-19, am obţinut o creştere a primelor, o rată combinată îmbunătăţită datorită reducerii cheltuielilor cu despăgubirile şi daunelor mai mici cauzate de condiţiile meteorologice şi o rată de solvabilitate de 183%. Cu toate acestea, din cauza pandemiei existente, trebuie să ne aşteptăm la efecte amortizante asupra dezvoltării afacerilor noastre până la finalul acestui an", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

La nivel de grup, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 5,577 miliarde de euro în primele şase luni din 2020, în creştere cu 2,4% comparativ cu primul semestru din 2019. "Volumul primelor a fost sever afectat de diferitele restricţii impuse de autorităţi în pieţele unde VIG operează, ceea ce a cauzat o scădere a businessului nou, în special în trimestrul al doilea. (...) În Polonia, vânzările online au fost canalul de distribuţie cu cea mai rapidă creştere în primul semestrul din 2020, cu un avans anual de 94%. Noi servicii care folosesc aplicaţii pentru evaluarea online a daunelor au fost implementate, de exemplu, în România şi Bulgaria", se menţionează în comunicat.

Totodată, grupul austriac VIG a închis primul semestru din 2020 cu un profit (înainte de impozitare) de 201,2 milioane de euro, în scădere cu -21,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie