Programul "Masă Caldă" continuă şi în semestrul al doilea

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 14 februarie 2022

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a spus că principalul obiectiv al acestui program este "acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi de a îmbunătăţi performanţele şcolare".

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a spus că principalul obiectiv al acestui program este "acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi de a îmbunătăţi performanţele şcolare".

Unul dintre programele care s-au bucurat de succes în cadrul şcolilor a fost cel prin care câtorva zeci de mii de elevi le este acordată o masă caldă zilnic. Pentru familiile cu venituri reduse, acest proiect reprezintă o mână de ajutor, chiar combate eficient abandonul şcolar în zonele defavorizate. Guvernul a aprobat alocarea din Fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea în semestrul II al anului şcolar 2021-2022 a Programului "Masă caldă" în 150 de unităţi de învăţământ preunivesitar de stat, Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a vorbit despre acest lucru: "Peste 66 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, din bugetul de stat pentru acest an, au fost alocaţi pentru a derula, şi în semestrul II al anului şcolar în curs, Programul «Masă caldă» pentru preşcolari şi elevi din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Sunt peste 68.000 de preşcolari şi elevi care vor beneficia de acest program", Cărbunaru a adăugat că principalul obiectiv al acestui program este "acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi de a îmbunătăţi performanţele şcolare". Potrivit hotărârii de guvern adoptate, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022 vor fi alocaţi 66.812.000 lei din Fondul de rezervă pentru finanţarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro