PROIECTASF vrea să majoreze la 6,07 milioane de euro limita de despăgubire pentru vătămări corporale şi decese

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

ASF vrea să majoreze la 6,07 milioane de euro limita de despăgubire pentru vătămări corporale şi decese

Limita de despăgubire pentru vătămări corporale şi decese urcă din 2017 la 6,07 milioane de euro faţă de 5 milioane de euro în 2016, potrivit unui proiect de Normă privind asigurările auto din România, postat pe pagina de internet a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabileşte la un nivel de un milion de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

Conform proiectului, din 2017, limita de despăgubire pentru pagubele materiale va urca la 1,22 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.

Pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabileşte la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR. Din 2017, limita de despăgubire pentru vătămări corporale şi decese urcă la 6,07 milioane de euro, echivalent în lei, conform actului.

De asemenea, în proiect se precizează că, în cazul în care în acelaşi eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane şi valoarea totală a prejudiciilor depăşeşte limitele de despăgubire specificate în contractul RCA, despăgubirea va fi stabilită în funcţie de cota-parte din valoarea prejudiciului care revine fiecărei persoane îndreptăţite la despăgubire pentru prejudiciile suferite în acelaşi accident.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar propunerile, observaţiile sau comentariile se pot trimite instituţiei până la data de 29 octombrie 2016.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS