Proiect de dotare a şcolilor finanţat prin PNRR cu 20 de milioane de euro

T.B.
Miscellanea / 7 iulie

Proiect de dotare a şcolilor finanţat prin PNRR cu 20 de milioane de euro

Şcolile din Prahova vor primi dotări printr-un proiect PNRR în valoare de peste 20 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă, remis, vineri, AGERPRES, de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova.

Proiectul intitulat "Şcoli Motivante Adaptate Ritmului Tehnologic Ph-SMART" va permite dotarea a 86 de unităţi de învăţământ cu echipamente digitale de ultimă generaţie, mobilier, materiale didactice şi echipamente de specialitate. Proiectul include dotări şi echipamente educaţionale specializate pentru elevii defavorizaţi şi pentru cei cu cerinţe educaţionale speciale.

"Ne dorim să oferim copiilor noştri cea mai bună educaţie posibilă, pentru că doar aşa putem să aspirăm la un viitor mai bun. Pentru un învăţământ de calitate, avem nevoie de condiţii bune şi de dotări moderne în şcoli. Vrem ca dascălii să aibă cel mai bun cadru în care să predea, iar copiii să vină de drag la şcoală. Acest proiect de o anvergură fără precedent în istoria CJ Prahova este un pas hotărât pentru a aduce şcolile din judeţ în secolul XXI şi pentru a asigura toate condiţiile necesare unei educaţii de calitate ", a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, citat în comunicatul consiliului.

Pentru accesarea fondurilor europene, Consiliul Judeţean Prahova a încheiat un parteneriat cu 59 de localităţi care şi-au exprimat acordul de a participa la acest proiect şi cu 5 unităţi şcolare conexe (palatele, cluburile copiilor şi cluburile sportive) aflate în subordinea Ministerului Educaţiei, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului.

Peste 1.700 de săli de clasă şi laboratoare vor fi echipate cu tablă interactivă, sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptopuri, sistem de videoconferinţă, imprimantă multifuncţională, 1.259 săli de clasă vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice, iar 63 laboratoare de ştiinţe vor fi dotate cu mobilier şi echipamente digitale.

De asemenea, 12 ateliere de practică din reţeaua de învăţământ profesional şi tehnic vor fi dotate cu materiale şi echipamente de specialitate, precum şi cu echipamente digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb