Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PROIECT DE LEGE PENTRU RECUPERATORII DE CREANŢEDebitorii ar putea plăti cel mult dublul preţului la care a fost vândut creditul

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Debitorii ar putea plăti cel mult dublul preţului la care a fost vândut creditul

Firmele recuperatoare ar putea fi obligate să nu mai ceară debitorilor o sumă mai mare decât dublul celei pe care au plătit-o către bănci în momentul achiziţionării creanţelor, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de senatorul PNL Steliana Miron.

Acesta prevede: "Creanţele cesionate pot fi valorificate până la maximum dublul sumei din valoarea de cesiune, fără a depăşi valoarea debitului principal restant. Recuperarea creanţei se face în rate, în urma negocierii dintre debitor şi proprietarul de drept al creanţei.

Orice tip de creanţă sau drepturi litigioase nu pot fi valorificate, răscumpărate sau achitate mai mult de dublul sumei plătite de deţinătorul creanţei sau al dreptului litigios".

Doamna Miron ne-a spus că iniţiativa sa urmează să intre la aprobare în plenul Senatului, după ce, săptămâna trecută, a fost avizată în mod favorabil, cu unanimitate de voturi, atât de Comisia de buget, cât şi de cea juridică.

Cu alte cuvinte, dacă băncile vor continua să vândă creanţe cu discounturi de peste 90%, preţul fiind sub 10%, atunci debitorii vor fi obligaţi să plătească firmei de recuperare sub 20% din suma totală, dacă proiectul de lege va fi aprobat.

"Iniţiativa mea a avut un impact foarte mare, indiferent de culoarea politică pe care o au cei care l-au votat, în condiţiile în care avem câteva milioane de persoane în faza de executare silită", ne-a precizat senatorul PNL.

Domnia sa ne-a spus că iniţiativa are ca scop atât susţinerea consumatorilor, cât şi descurajarea firmelor de recuperare.

"Recuperatorii nu vor mai fi atât de interesaţi ca acum să cumpere creanţe şi vor fi mult mai motivaţi să negocieze cu clienţii", ne-a mai spus Steliana Miron.

În ultima perioadă, ziarul BURSA a primit unele sesizări din partea clienţilor bancari îndreptate împotriva firmelor de recuperare a creanţelor. Debitorii spun că recuperatorii au început să le transmită mesaje de intimidare şi de ameninţare copiilor lor.

Unul dintre clienţi ne-a povestit, printre altele: "Sunt deranjat că reprezentanţii firmei de recuperare au intervenit cu ameninţări la telefon. M-au sunat şi a răspuns copilul meu de şase ani când nu eram eu acasă. Când m-am întors din oraş, copilul, speriat, mi-a spus: «Tată, a sunat cineva şi a spus că se întâmplă ceva rău dacă nu suni la numărul acesta. E ceva tare, tare rău». La fel, au sunat la vecinii mamei mele de la ţară".

Contactaţi de ziarul BURSA, reprezentanţii EOS KSI România (compania despre care ne-a povestit debitorul) ne-au precizat: "Compania EOS KSI România nu poate comenta dacă nu i se oferă toate detaliile pentru a putea investiga în amănunt cazul/cazurile semnalate. EOS KSI România monitorizează activitatea tuturor agenţilor săi de colectare de creanţe şi se asigură că aceştia respectă procedurile interne, care nu includ ameninţări către debitori şi care sunt realizate în concordanţă cu Codul de Conduită al Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale, al cărei membru fondator este EOS KSI România".

Recent, Marius Dunca, preşedintele ANPC, şi-a arătat speranţa că, în cadrul legii care trebuie implementată până în martie anul viitor şi care va transpune Directiva Europeană 17/2014, va fi reglementată şi piaţa recuperatorilor.

În acest context, Codul de Conduită al celor 15 companii membre ale Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC) a fost revizuit recent şi conţine prevederi stricte privind activitatea de colectare, în ceea ce priveşte frecvenţa apelurilor şi a corespondenţei scrise către persoanele cu datorii. Acesta este conceput pentru a oferi o înţelegere amănunţită şi clară a comportamentului aşteptat din partea fiecărei companii de colectare a creanţelor, membră AMCC, şi a angajaţilor săi.

Georg Kovacs, preşedintele AMCC, a declarat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că agenţiile de colectare a creanţelor susţin economia naţională, datorită faptului că reuşesc să adune banii, care, altfel, ar putea rămâne nerecuperaţi.

Potrivit Codului de Conduită, contactarea unui client cu credite restante se poate realiza prin poştă, telefonic sau prin vizite la domiciliu. În cazul corespondenţei scrise, aceasta trebuie trimisă într-un plic sigilat, fără însemnări sau semne care să indice faptul că scrisoarea se referă la debitul destinatarului. Atât vizitele, cât şi telefoanele sunt permise de luni până vineri, între orele 8:00 şi 21:00, iar sâmbăta între 9:00 şi 14:00. Excepţia este reprezentată de cazurile în care debitorul solicită să fie sunat în alte intervale. "Convorbirile trebuie desfăşurate într-un mod politicos, care să asigure protejarea şi nedivulgarea către terţi a informaţiilor privind obligaţiile de plată ale debitorului şi datele personale ale acestuia/acesteia", a adăugat Georg Kovacs.

Potrivit domniei sale, utilizarea forţei, a ameninţărilor sau a oricăror alte metode menite să hărţuiască debitorul sunt practici interzise, inacceptabile de către AMCC.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ar fi un proiect de lege extrem de bun. Ar descuraja vnderea creantelor la 5-10% din valoarea lor. Nu cred ca se va implementa in Romania prea-curand.

    Inca de la inceputuri aceste firme de recuperare functioneaza in regim de societate financiara, calculand dobanzi si comisioane intocmai ca o banca, de si regulamentele BNR si legislatia interzic total acest lucru. Corect este sa recupereze ceea ce plateste plus... transport, na! Fac profituri uriase in mod ilegal si nenorocesc oamenii pe capete! Sa se implineasca acest proiect. Daca se va realiza va fi pentru ca sunt si politicieni cu neamuri etc agatati de banci nicidecum pt grija cetatenilor!

    1. Pardon,practica dobanzi mult mai mari decat bancile pentru ca pe ei nu ii verifica nimeni.Legal e sa iti retina 30% din salar ,dar in majoritatea cazurile ei retin 30% din salar,suma ce este depusa intr-un cont de catre contabilul firmei angajatoare dupa care iti blocheaza si cardul de salar si iti mai retine inca o data 30%.total retineri 60% lucru ilegal dar practicat in 90% din cazuri.Dar de ....pe ei nu ii verifica nimeni

    recuperatorii nu sunt amabili deloc,dimpotriva nu discuta cu persoanele in cauza,cel putin mie nici acasa nu mi-a trimis acel plic,iar cand am contactat pe d-na Bociort Crina nici macar nu a vrut sa-mi spuna suma datorata dar nu a uitat sa-mi amintesca ca ei ca si firma de recuperare aplica dobanzi foarte mari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie