PROIECT DE LEGE USR PLUS:Şezlonguri rezervate pe plajă pentru persoanele cu dizabilităţi şi căi de acces speciale

D.Ţ.
Miscellanea / 24 iunie 2021

Şezlonguri rezervate pe plajă pentru persoanele cu dizabilităţi şi căi de acces speciale

Senatorul USR PLUS Remus Negoi a depus un proiect menit să asigure accesul facil al persoanelor cu dizabilităţi pe plaje, precum şi un număr minim de şezlonguri de plajă, lângă apă, potrivit unui comunicat al formaţiunii politice, relatează Hotnews.

Conform iniţiativei, operatorii economici sau administraţiile publice locale care deţin sau gestionează plaje amenajate pentru agrement vor rezerva pentru persoanele cu dizabilităţi 4% din numărul total, dar nu mai puţin de 2 şezlonguri pe primul rând spre luciul apei, pe toată durata sezonului estival şi vor amenaja o cale de acces către acestea, potrivită scaunelor rulante.

Amenajările de acces vor trebui făcute din materiale ecologice, uşoare, astfel încât să nu existe un impact negativ asupra mediului înconjurător. Amenajarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi va facilita şi accesul părinţilor cu copii în cărucior, precum a vârstnicilor care se deplasează ajutaţi de bastoane, potrivit iniţiatorului.

Remus Negoi a declarat: "Este nevoie să corelăm reglementările Uniunii Europene cu legislaţia noastră. Este imperios necesară facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi pe plajele din România şi încurajarea participării şi integrării în societate, depline şi efective, prin acordarea de locuri rezervate, accesibile persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor lor. În acest moment, plajele din România nu sunt conforme Deciziei nr. 48/2010 a Consiliului Uniunii Europene".

Senatorul USR PLUS argumentează că în România nu există alei special amenajate care să permită accesul persoanelor cu dizabilităţi care ar dori să meargă la plajă. Mai mult, accesul la luciul de apă al persoanelor cu dizabilităţi este deosebit de dificil, în foarte puţine cazuri fiind amenajate căi de acces pentru ei.

Segmentul agrement pare să fie ieşit complet din preocupările autorităţilor când este vorba despre accesul persoanelor cu dizabilităţi, deşi Legea 446/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap stipulează că beneficiază de drepturi şi în ceea ce priveşte "petrecerea timpului liber, acces la cultură, sport, turism", afirmă Remus Negroi, care susţine că mulţi turişti străini ocolesc litoralul românesc tocmai datorită lipsei infrastructurii pentru accesul pe plajă pentru persoanele cu dizabilităţi sau a cărucioarelor pentru copii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro