Proiect OUG care vizează amendarea platformelor de social media dacă nu au un comportament echitabil faţă de comercianţii online

A.P.
Anticorupţie /

Proiect OUG care vizează amendarea platformelor de social media dacă nu au un comportament echitabil faţă de comercianţii online

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de azi un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede posibilitatea de sancţionare a serviciilor de intermediere online şi motoarelor de căutare online pe care comercianţii îşi promovează afacerile, scrie g4media.

Proiectul de OUG transpune Regulamentul UE 1150 din 2019, care prevede obligativitatea echităţii şi a transparenţei pe aceste platforme online. Mai precis, regulamentul obligă platforme precum Google, Facebook, Amazon, Instagram sau Airbnb să aibă un comportament echitabil şi transparent faţă de toţi comercianţii înregistraţi în România care folosesc serviciile cestor platforme sau se promovează cu ajutorul lor.

Prin comportament transparent şi echitabil se înţelege obligaţia ca aceste platforme online să nu privilegieze prin intermediul algoritmilor propriile servicii şi produse în detrimentul celor ce aparţin comercianţilor locali.

Amenzile cuprinse între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri pot fi aplicate platformelor online şi dacă nu respectă cerinţe specifice privind procedurile şi termenele de modificare a termenilor şi condiţiilor încheiate de platforma online cu comercianţii.

Consiliul Concurenţei va fi instituţia care va analiza modul în care platformele online de vânzări / promovare respectă noile reguli şi tot Consiliul Concurenţei va da eventualele sancţiuni, ce merg de la avertisment la amendă de până la 1% din cifra de afaceri a anului anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro