PROIECT PSD:Stimulent de risc de 2.000 pe lună pentru poliţiştii locali

S.B.
Miscellanea /

Sursa foto: http://www.polocploiesti.ro/

Sursa foto: http://www.polocploiesti.ro/

Doi deputaţi PSD şi deputatul Dorel Căprar, trecut de la PSD la partidul fondat de Dan Voiculescu, au depus la Senat un proiect de lege prin care este propusă acordarea unui stimulent de risc de 2.000 de lei pe lună, pentru poliţiştii locali şi de 1.000 de lei pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din Poliţia Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, informează Hotnews.

Ce prevede proiectul:

"(8) Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene".

"Stimulentul de risc acordat nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asiguratorii pentru muncă, reglementată la titlul V «Contribuţii sociale obligatorii» din legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare".

Iniţiatorii precizează în expunerea de motive că cei de la Poliţia Locală se află în subordinea şi coordonarea MAI, după emiterea decretului privind declararea stării de alertă de către preşedintele Klaus Iohannis şi după emiterea OUG care prevede că "din 15 mai lucrătorii Poliţiei Locale execută misiuni specifice stării epidemiologice din România".

Prin urmare, spun iniţiatorii, funcţionarii publici" cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiilor locale sunt însărcinaţi cu atribuţii pe linia stopării răspândirii epidemiei cu SARS-CoV-2, menţinerii controlului situaţiei epidemiologice, verificării persoanelor aflate în carantină şi izolare, precum şi asigurării ordinii publice în localităţi carantinate, aşa cum prevăd Deciziile/Hotărârile Comitetelor Locale pentru situaţii de urgenţă, precum şi legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată".

Proiectul de lege a fost înregistrat în procedură normală la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Ideea este bună, să rezolve și problemea statului polițistului local și ieșire la pensie, la 55 ani. Vă mulțumesc

  Cum sa nu-ti placa aceasta tara cu oamenii ei minunati? Sa se dea de toate la angajatii statului, iar dupa Mos Niculae 20-20, valea pe conducta somajului. La debit maxim evacuarea.

  Deci gardienii publici primesc și fi un stimulent generos să aibă spor la amendat. Parcă ăștia sunt plătiți de primărie. Au primăriile bani de așa ceva?

  1. Cred ca din cauza asta creierul are forma de nuca, ca să îți dai si tu seama cat de mic il ai

   al tau e in forma de cur ?

  un control medical la cap , le-ar trebui la astia care se baga in seama cu prostii . dintre toti, la trantori astia s-au gandit ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie