Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Proiectul privind achiziţionarea de avioane F16 a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

D.D.
Politică /

Proiectul privind achiziţionarea de avioane F16 a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Proiectul privind achiziţionarea de avioane F16 a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, la solicitarea ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, el argumentând că termenele din contract au fost deja amânate de două ori. El a cerut de asemenea ca proiectul de lege să fie apoi trimis la Parlament pentru a fi aprobat de urgenţă.

Ministrul Apărării, Nicoale Ciucă, a cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi a proiectului privind achiziţionarea avioanelor F16, precum şi trimiterea în Parlament a proiectului de lege pentru a fi aprobat în procedură de urgenţă.

Ciucă a precizat că proiectul are avizul Consiliului Legislativ.

"Solicităm aceasta deoarece am comunicat cu partea portugheză de la care se achiziţionează avioanele şi deja a fost o amânare de două ori a termenelor de contract. În contract sunt parte Statele Unite ale Americii şi pentru că prin Statele Unite se desfăşoară proiectul...", a spus el.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că CSAT a avizat cumpărarea a cinci avioane F-16. Iohannis a explicat că Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat favorabil şi că legea va fi discutată în Parlament.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parcă ziceau că nu au bani, că deficit, că a fugit PSD-ul cu banii și alte atâtea aberații. Oare românii știu că s-au dat 2 miliarde în avans pentru niște rachete inutile care vor sosi în țară la „Sfântul Așteaptă”? Sau că avioanele acestea sunt ceva mai inutile decât vechile MIG-uri(între altele radarul de pe F-16 are o rază mai mică decât cea a MIG-urilor)? Păi dacă nu-s bani de ce-i aruncăm pe nimicuri inutile?

    Hai să-i aud p-ăia cu rușii că mă apucă leșinul de la atâta râs. Nu ne mai facem bine! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie