Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Proiectul "Şcoala din Valiză" ia amploare

A.I.G
Miscellanea /

Sursa foto: scoaladinvaliza.ro

Sursa foto: scoaladinvaliza.ro

În urmă cu un an şi jumătate, a fost lansat proiectul "Şcoala din Valiză", finanţat de Fundaţia Vodafone România şi desfăşurat de către Fundaţia World Vision România, în zece şcoli din mediul rural din judeţele Vaslui, Ilfov, Ialomiţa, Cluj, Braşov şi Vâlcea. Acesta constă într-o platformă de e-learning şi o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie. Proiectul s-a extins considerabil în anul 2019, ajungând de la 3.700, la 8.000 de beneficiari, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Prin proiectul "Şcoala din Valiză", se urmăreşte dezvoltarea abilităţilor digitale ale profesorilor şi elevilor din şcolile primare şi gimnaziale din zona rurală. Folosirea tehnologiei în scop educativ transformă experienţa de învăţare a elevilor, copiii merg cu drag la ore, sunt mult mai atenţi şi reţin informaţiile mai repede. Acest lucru se datorează faptului că orele au devenit mai interactive, elevii având oportunitatea de a interacţiona mai mult cu colegii şi profesorii lor, aceştia sunt acum mai creativi şi mai conectaţi la procesul de învăţare. Pe lângă pregătirea elevilor cu ajutorul tehnologiei, proiectul asigură şi formarea digitală a profesorilor prin cursuri, webinarii şi sprijin în crearea de lecţii, precum şi suport tehnic lunar.

Conform unui studiu realizat de World Economic Forum, deşi roboţii şi automatizarea ar putea duce la dispariţia a circa 75 de milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, noua diviziune a muncii între oameni, roboţi şi algoritmi ar putea crea 133 de milioane de alte noi joburi. Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia World Vision România consideră că cea mai importantă investiţie pentru viitor este cea în educaţia copiilor, în pregătirea noilor generaţii pentru a face faţă unei lumi dominate de tehnologie, aflată în continuă transformare, potrivit comunicatului citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie