Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Pronunţarea în dosarul Colectiv, aşteptată la Tribunalul Bucureşti

I.M.
Miscellanea /

Pronunţarea în dosarul Colectiv, aşteptată la Tribunalul Bucureşti

Actualizare - Pronunţarea în dosarul Colectiv a fost amânată pentru 16 decembrie

---

Pronunţarea în dosarul Colectiv este aşteptată luni, la Tribunalul Bucureşti. Prima instanţă este chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei vor fi vizaţi de deciziile magistraţilor.

Procurorii au cerut pedepse cuprinse între 12 şi 15 ani de detenţie în acest dosar şi amenzi maxime pentru firmele implicate. În cazul patronilor clubului şi al celor de la firma de artificii,acuzaţiile sunt de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În cazul primarului Popescu - Piedone, acuzaţia este de abuz în serviciu.

Decizia magistraţilor va putea fi atacată la Curtea de Apel.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Teste de viitoare arme chimice pe oameni.

  Nimeni nu a investigat acele SMS-uri trimise inainte de producerea tragediei prin care erau emise avertizari personale catre cativa oameni sa nu se duca in acea seara, la acel concert.  

  2 oameni din SIE au prins un fir de informatii dar non-oficial li s-a cerut sa il abandoneze. Si sa nu mai puna nici o intrebare nimanui niciodata.  

  Si l-au abandonat (firul de informatii) fiind vorba de un mare aliat.

  Sa va mai zic din ce am aflat de la un amic cu niste tulburatori ochi albastri (profesional vorbind) la o bere ? ....  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS