Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Pronunţarea în şpăgilor de la DRDP Timişoara, aşteptată pentru astăzi

B.B.
Anticorupţie /

Pronunţarea în şpăgilor de la DRDP Timişoara, aşteptată pentru astăzi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar urma să pronunţe, miercuri, sentinţa în dosarul în care DNA a contestat măsurile dispuse în cazul şpăgilor de la DRDP Timişoara. Trei dintre inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar, iar cinci au fost puşi în libertate, potrivit News.ro.

Reprezentanţii ICCJ au anunţat, marţi, că în dosarul 3324/1/2019 în care contestaţia a fost depusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) - DNA, intimaţi fiind Cristian Ilie Ispravnic, Cristian Horgea, Patriciu Mirel Pascu, Mircea Andrei Lucaciu, Cristian Dima, Anca Patricia Stoenescu, Elisabeta Miuţescu şi Vasile Alin Băeţan, se amână pronunţarea pentru 18 decembrie.

ICCJ a judecat contestaţia depusă de DNA la măsurile dispuse în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, în care trei dintre inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar, iar cinci au fost puşi în libertate.

Dosarul 3324/1/2019 are ca obiect "luarea măsurii arestării preventive".

Toţi cei opt fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore de către procurori.

Potrivit DNA, în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte şase persoane.

Cercetările s-au desfăşurat pe două paliere. Primul vizează "protecţia" oferită de persoanele cu funcţii de conducere controlorilor de trafic, la locul de muncă, în schimbul unor sume de bani (între 100 - 500 euro lunar).

Al doilea palier a vizat modalitatea în care se făceau angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), respectiv pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani.

Potrivit procurorilor, existau şi situaţii în care candidaţilor care aveau susţinere politică să nu li se mai pretindă şi remiterea unor sume de bani.

Distinct de aceste sume lunare, persoanele cu funcţii de conducere susţinute în acele funcţii de partid ar fi avut obligaţia de a plăti şi alte sume de bani, raportat la necesităţile de moment şi solicitările persoanelor cu funcţii de conducere din partid, identificându-se o asemenea situaţie când suspectul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins şi primit suma de 4.500 de lei de la inculpaţii Horgea Cristian, Lucaciu Mircea şi suspectul Munteanu Bogdan (câte 1.500 lei fiecare) pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegaţii din Japonia.

Într-un context asemănător, inculpaţii Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian, Pascu Patriciu-Mirel şi suspecţii Căprar Dorel Gheorghe, Tripa Florin şi Chisăliţă Ioan Narcis şi-ar fi folosit influenţa pentru numirea, cu încălcarea legii, în posturi de conducere (menţionate mai sus) a inculpaţilor Lucaciu Mircea şi Pascu Mirel şi pentru angajarea inculpatului Băeţan Alin.

La comiterea infracţiunilor ar fi participat şi alte persoane, au mai transmis procurorii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS