Proprietarul British Airways dezminte că va face ofertă pentru cumpărarea Norwegian Air

A.P.
Ziarul BURSA #Internaţional /

IAG, proprietarul operatorilor aerieni British Airways, Iberia şi Aer Lingus, a anunţat vineri că nu este interesat de preluarea Norwegian Air, după ce presa din Spania a anunţat că acesta va face o ofertă pentru compania norvegiană low-cost, transmit BBC şi Reuters, conform Agerpres.

"Am declarat de câteva ori în ultimele luni că nu mai suntem interesaţi de Norwegian Air. Nimic nu s-a schimbat", a precizat un purtător de cuvânt al IAG.

În ianuarie, IAG anunţase că nu va face o ofertă pentru Norwegian şi intenţionează să-şi vândă participaţia de 3,93% deţinută la operatorul aerian norvegian.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, site-ul spaniol de ştiri OKdiario anunţa joi seară că, în următoarele două săptămâni, IAG va face o ofertă pentru Norwegian Air. Vineri dimineaţa, după publicarea informaţiei, acţiunile Norwegian au urcat cu 12%, iar la prânz înregistrau un avans de peste 6%, la Bursa de la Oslo.

Reprezentanţii Norwegian Air nu au comentat informaţia.

Şi grupul german Lufthansa şi-a exprimat recent interesul faţă de preluarea Norwegian Air, în condiţiile în care Eurowings, subsidiara Lufthansa, este deja a treia mare companie aeriană low-cost din Europa.

O altă firmă interesată de Norwegian Air este Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, care a abordat anul trecut Norwegian Air cu propunerea de a prelua 20% din operatorul norvegian.

Conform analiştilor, preluarea Norwegian Air este estimată la trei miliarde de dolari.

Norwegian Air şi-a mărit numărul de zboruri trans­atlantice, iar analiştii consideră că are nevoie de personal suplimentar.

Vara trecută, compania s-a confruntat cu dificultăţi în privinţa numărului de piloţi disponibili şi a trebuit să ia în leasing mai multe avioane.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS