Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Protestatarii din Hong Kong au tras cu arcuri cu săgeţi şi proiectile incendiare

F.D.
Internaţional /

Protestatarii din Hong Kong au tras cu arcuri cu săgeţi şi proiectile incendiare

Protestatarii din Hong Kong au tras cu arcuri şi săgeţi şi proiectile incendiare, în timpul ciocnirilor cu poliţia dintr-un campus universitar, iar activiştii se pregătesc pentru un ultimul efort al forţelor de ordine pentru risipirea lor, transmite Reuters.

Poliţia a reacţionat cu tunuri cu apă, după ce mai mulţi protestatari au fost văzuţi trăgând cu arcuri cu săgeţi de pe acoperişurile Universităţii Politehnice din Hong Kong, în timpul unora dintre cele mai dramatice scene din cele peste cinci luni de proteste.

Un ofiţer care ţinea legătura cu presa a fost lovit în picior de o săgeată şi a fost trimis la spital în stare de conştienţă, potrivit poliţiei.

Flăcări uriaşe s-au înălţat spre cer în timpul nopţii, la universitatea care se află în centrul districtului Kowloon, protestatarii aruncând proiectile incendiare cu ajutorul unor catapulte, în timp ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene pentru a-i atrage în spaţiu deschis.

După câteva ore de linişte, în care protestatarii au dormit pe peluze şi în biblioteca universităţii, poliţia a tras cu o nouă serie de gaze lacrimogene, la scurt timp după ora local 10:00 a.m.. Activiştii au aruncat în schimb cu proiectile incendiare, iar unele dintre acestea au aprins copaci din campus.

Cu câteva ore mai devreme, grupe de soldaţi chinezi îmbrăcaţi în şorturi şi tricouri, unii purtând găleţi din plastic sau mături, au ieşit din barăci pentru a ajuta locuitorii să cureşe resturile care blocau drumurile principale.

În timpul noilor violenţe de duminică, unii soldaţi dintr-o bază aflată în apropierea universităţii au fost văzuţi monitorizând evenimentele cu binocluri, unii îmbrăcaţi în echipamente folosite pentru intervenţii în cazul tulburărilor de stradă.

Campusul este ultimul din cinci universităţi care mai este ocupat, activiştii folosindu-l ca bază pentru a bloca în continuare un tunel rutier din centrul oraşului.

Prezenţa soldaţilor chinezi pe străzi, fie doar pentru a face curăţenie, ar putea provoca noi controverse, într-o perioadă în care mulţi se tem că Beijingul îşi sporeşte controlul asupra oraşului autonom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie