PROTESTE 10 AUGUST:Peste 15.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei

I.D.
Miscellanea /

Peste 15.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei

Actualizare - În piaţă mai sunt câteva mii de oameni, se pleacă în număr foarte mare

------------

Actualizare Gardurile amplasate de jandarmi sunt la limita înconjurătoare a clădirii Guvernului

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că gardurile amplasate de jandarmi în faţa Palatului Victoria vor rămâne acolo şi că dispozitivul forţelor de ordine a fost suplimentat pe măsură ce numărul de persoane participante la manifestaţie a crescut.

Enache a afirmat, sâmbătă seară, că la ora 22.15 jandarmii vor discuta cu organizatorul acestei acţiuni, având în vedere că atunci expiră autorizaţia pentru acest protest.

"Dispozitivul nostru va fi menţinut în zona în care ne aflăm pentru a ne asigura că totul decurge normal. La ora 22:15 vom discuta cu organizatorul şi sunt convins că lucrurile vor fi ţinute sub control", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

El a mai precizat că gardurilor puse de jandarmi vor rămâne acolo unde sunt, adică în faţa clădirii Guvernului.

"Gardurile vor rămâne aici unde sunt, deja ne aflăm la limita înconjurătoare a clădirii Guvernului. (...) Dispozitivul nostru va fi suplimentat pe măsură ce numărul de persoane va creşte şi dispozitivul nostru va fi adaptat acelei situaţii. Numărul de persoane a crescut, a fost nevoie de acea lărgire a spaţiului", a mai declarat Georgian Enache.

Oamenii au început să plece din Piaţa Victoriei, însă mai sunt câteva mii de protestatari în faţa Guvernului.

--------------

Actualizare - Peste 15.000 de oameni sunt în faţa Guvernului

Peste 15 mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei. Oamenii scandează "Demisia".

Celebrul pianist german Davide Martello cântă în mijlocul manifestanţilor.

În piaţă sunt şi politicieni, între care Dacian Cioloş, Rareş Bogdan şi Eugen Tomac.

-------------

Actualizare - Protestatarii din Piaţa Victoriei cer demisia Guvernului. Se strigă "PSD, ciuma roşie!, "Jandarmeria apără hoţia!", "Demisia!" şi "Hoţii!

-----------

Actualizare - Piaţa Victoriei pare să se transforme într-o diversiune.

Câţiva protestatari au început să se certe între ei în zona scenei. Scandalul a început după ce mai multe personae au urcat pe scenă să vorbească şi a fost acuzat de ceilalţi că face politică şi "vrea să fie preşedinte". De asemenea, pe scenă s-au putut auzi cântece care de regulă sunt la meeting-urile PSD.

------------

Actualizare - Cuţit depistat asupra unui bărbat la un filtru

Forţele de ordine au găsit un cuţit asupra unui bărbat, la un filtru de la protestul din Piaţa Victoriei, bărbatul fiind reţinut şi dus la secţia de poliţie pentru audieri.

-------------

Actualizare - Jandarmeria a instalat dispozitive de protecţie în Piaţa Victoriei şi va face filtre pentru verificarea persoanelor cu bagaje voluminoase

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a precizat, la punctul de comunicare din Piaţa Victoriei, că au fost instalate dispozitivele de protecţie în spaţiul în care se va desfăşura protestul şi vor fi realizate şi filtre de acces către Piaţa Victoriei pentru verificarea persoanelor care au bagaje voluminoase.

"Au fost instalate dispozitive iniţiale, cele pe care suntem obligaţi să le facem, conform legii, şi anume dispozitive de protecţie care să delimiteze spaţiul în care se va desfăşura adunarea publică. Aceste panouri de protecţie au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activităţi cotidiene, care se desfăşoară în acest nod rutier foarte important din Capitală, să decurgă în mod firesc, nu au rol decât acela de a asigura şi protecţie împotriva unor accidente care se pot întâmpla, având în vedere că traficul rutier este în continuare în desfăşurare", a declarat Georgian Enache.

El a mai afirmat că în punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalate filtre pentru a verifica persoanele care au bagaje voluminoase.

"Dincolo de aceste dispozitive pe care le-aţi observat, în mod gradul vor intra şi efective de jandarmi, acele patrule de dialog. Totodată, în punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalate şi nişte filtre cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor pe bagaje voluminoase, care au o anumită recuzită, ştiu eu, deosebită. Rolul acestor filtre, vreau să fie foarte bine înţeles de la bun început, este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona care se vor afla oamenii, cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Ăsta este rolul acestor elemente de dispozitiv, acestor filtre, colegii mei vor fi atenţi în mod deosebit la persoanele care au asupra lor bagaje mari. Nu este o interdicţie să vină persoanele însoţite de aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru", a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

--------------

Actualizare - Jandarmeria: Misiunea noastră de astăzi va fi centrată în primul rând pe dialog/ Vor fi dispozitive formate din echipe de dialog, care vor asigura o comunicare atât cu organizatorii, cât şi cu cei care participă la manifestaţii

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache a declarat că Jandarmeria vrea să elimine suspiciunea că dispozitivele de ordine publică ar avea menirea să intimideze în vreun fel participanţii la manifestări şi a precizat că acestea vor fi dimensionate gradual, în funcţie de numărul participanţilor.

"Astăzi vor avea loc două adunări publice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, în sensul declarării şi avizării acestora. Drept urmare, dispozitivele de jandarmi vor fi adaptate pentru asigurarea condiţiilor optime şi normale de desfăşurare a acestor adunări publice. Veţi vedea şi dumneavoastră şi vom rămâne alături de dumneavoastră aici pentru a vedea aceste dispozitive prin care excludem din start, vrem să eliminăm orice fel de suspiciune că ar avea menirea să intimideze sau să sperie în vreun fel. Sunt dispozitive minime, care vor fi dimensionate gradual, în funcţie de numărul celor care vor participa la această adunare publică pentru a le putea asigura toate condiţiile de desfăşurare", a afirmat Georgian Enache.

-------------

Manifestaţiile sunt organizate sâmbătă, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. La protestul din faţa Guvernului, organizatorii estimează că vor veni peste 250.000 de oameni. Jandarmii vor fi prezenţi la cele două evenimente şi fac apel la participanţi să manifesteze paşnic, să respecte indicaţiile, să evite conflictele şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Brigada Rutieră va institui mai multe restricţii de circulaţie. Având în vedere că vremea va fi caniculară, Primăria Capitalei a anunţat că va pune la dispoziţie 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de litri de apă potabilă.

"Sâmbătă, 10 august a.c., Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestaţii care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice. Prezenţa jandarmilor la aceste manifestaţii publice este o obligaţie legală şi are ca scop asigurarea unui cadru de siguranţă pentru participanţi şi a tuturor condiţiilor care să permită cetăţenilor exercitarea neîngrădită a drepturilor şi a libertăţilor garantate de Constituţia României", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Sursa citată a precizat că organizatorii au comunicat faptul că, începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc o adunare publică în Piaţa Victoriei, iar între orele 17.00 - 21.00, o altă manifestaţie în Piaţa Revoluţiei.

"Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii şi ne bazăm pe colaborarea cu aceştia pentru a-i îndepărta pe cei care provoacă sau instigă la violenţă. Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste (manifesteze - n.r.) paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial", a mai transmis Jandarmeria.

Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor.

Organizatorii protestului care va avea loc în Piaţa Victoriei au anunţat că aşteaptă 250.000 de participanţi şi i-au sfătuit să vină cu sticle de apă, având în vedere că va fi foarte cald.

De altfel, şi Primăria Capitalei va pune la dispoziţie 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de litri de apă potabilă. În plus, vor fi amplasate în zonă 100 de toalete ecologice.

Protestul din Piaţa Victoriei este organizat pentru a cere pedepsirea celor vinovaţi de violenţele din 10 august 2018.

"Pe 10 August ieşim cu toţii în Piaţa Victoriei aşa cum am ieşit anul trecut când românii din diaspora s-au alăturat fraţilor lor rămaşi în ţară împotriva unei majorităţi politice al cărei unic scop a fost să-şi scape politicienii corupţi de problemele cu legea, mergând până în punctul în care ar fi fost în stare să elimine cu totul infracţiunile din Codurile Penale. Anul acesta ieşim să cerem pedepsirea vinovaţilor pentru modul în care au ales forţele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieşiţi la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul paşnic cu gaze, pulane şi tunuri cu apă îşi văd de treabă liniştiţi, sunt încă în funcţii", au transmis organizatorii.

Aceştia spun că ies în stradă în 10 august pentru a cere pedepsirea vinovaţilor pentru violenţele de la protestul de anul trecut.

"Ieşim în Piaţă să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile şi cum ne-au umilit! Ieşim în Piaţă să cerem ca dosarul 10 August să fie cât mai repede soluţionat, cei care au abuzat de funcţii să fie pedepsiţi prin lege, iar celor cărora li s-au încălcat drepturile să li se facă dreptate! Ne vedem în Piaţa Victoriei pe 10 August!", au mai transmis organizatorii.

Cealaltă manifestaţie este programată la ora 17.00 în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, iar participanţii ar urma să plece apoi în marş spre Piaţa Victoriei.

La Bucureşti va fi prezent şi celebrul pianist german Davide Martello, care a anunţat pe Facebook că şi-a anulat următoarele concerte din Germania pentru că în data de 10 august, la Bucureşti va avea loc o mare manifestaţie împotriva corupţiei din România de la care nu vrea să lipsească.

Opinia Cititorului ( 9 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Rugam protestatarii sa curete pietele la terminarea protestelor , sa nu mai lase mizerie ca data trecuta.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dar unde merg ei oaaree/ atâția muncitori/ ei maniiiifestează/ pt. drepturile lor...pam pam pam...))))) imbecilismul în acțiune!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Stim. Te-am vazut si recunoscut ... dupa stihurile alese si dupa catatura "inteligenta" :)))

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De la 250 000 la 15 000 lipseste un zero. Atat, un mare zero ca cel de la Cotroceni, un hot de case, un penal, un netrebnic.

  Barna Presedinte. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Birna Presedinte ??? Adica birna din ochii tai ?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Sper ca esti doar ironic :), altfel ... E clar ca nu mai avem nici o sansa

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  STS +SRI+PNL+USR trebuie sa gaseasca o noua tema de isterizare a electoratului propriu pentru ca 15000 de oameni este prea putin. S-au mai inscris 10.000 de oameni pe listele electorale din diaspora, fix nimic pentru o baza de isterizare. Oamenii incep sa se prinda de jocul mizerabil al unor propagandisti ca Rares Bogdan, Stelian Tanase Denise Rifai si altii si indiferent de repulsia pe care o starneste Viorica Dancila oamenii prefera sa stea acasa. PNL a ajuns un partid unde un jegos ca Rares Bogdan poate fi propulsat in PE si in conducere luand fata unor membri de partid care si-au tocit pantofii in campanii electorale din usa in usa, care au incasat lovituri dupa lovituri din cauza apartenentei la niste idealuri si vine jegosul asta si se aseaza cu tupeu in varf. Cu ce este mai bun PNL-ul lui Bogdan decat PSD-ul lui Dancila?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Intrebarea e veridica. Raspunsul ar fi: raul cel mai mic e al celor care mai au o urma de decenta. Cine sunt aia? Probabil ca nu trandafirii, ofiliti de altfel :)

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  In aceasta efervescenta de patriotism autentic , a surprins atitudinea candidatului ciolanis , care a dorit sa confiste manifestatia si si-a instalat in mijlocul pietei taraba de strangere de semnaturi.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS